Arestarile, descinderile, anchetarile si destituirile de sefi din MAI reprezinta doar o etapa a "razboiului cumplit" dintre "grupuri politico-economice de inspiratie mafiota, cu legaturi atat in lumea interlopa, cat si in fosta securitate" pentru preluarea controlului asupra statului roman, sustine senatorul PSD Miron Mitrea, intr-un articol postat pe blogul lui.

Aceste grupuri "n-au aparut peste noapte si au mai incercat sa preia controlul ori de cate ori au simtit ca statul este slab. Acum incearca din nou sa-si impuna propria ordine. Asa ca fiecare grup se lupta sa-si traseze teritoriul si sa-si stabileasca raportul de forte cu celelalte grupuri. Sa stabileasca cine de cine asculta", sustine el.

In opinia sa, "arestarile care tin publicul lipit de televizor de cateva saptamani incoace sunt lucruri mult mai grave decat joaca unui papusar", apreciind ca "fenomenul (...) are radacini mult mai adanci si (...) pune in pericol stabilitatea statului roman".

"Lupta este pe viata si pe moarte, iar armele folosite sunt pe masura. Daca pe vremea lui Al Capone, in America, mafiotii se luptau cu bate, pistoale si mitraliere, grupurile de inspiratie mafiota de la noi se rafuiesc astazi folosind fragmente din institutii ale statului", considera fostul secretar general al PSD.

Mecanismul este urmatorul: "Un grup asmute trei procurori impotriva altui grup, iar acesta raspunde trimitand pe capul rivalilor patru politisti. Un al treilea grup profita si el de situatie si trimite cate doi procurori DNA pe capul fiecaruia dintre cele doua grupuri aflate in razboi deschis".

Miron Mitrea afirma ca istoria grupurilor de inspiratie mafiota este lunga si porneste chiar dinainte de decembrie ’89.

"In atatia ani, ele au ajuns sa controleze oameni politici din toate partidele, oameni din politie, din procuratura si, din pacate, din justitie. Astazi, se folosesc de acestia ca sa se rafuiasca intre ei si, mai grav, sa se lupte cu statul roman. Avand o influenta atat de vasta, grupurile de inspiratie mafiota au ajuns sa fabrice si sa controleze dosare, sa declanseze anchete sau sa le opreasca brusc", acuza Miron Mitrea.

Senatorul PSD sustine ca "unii procurori din DNA, din Procuratura Generala, unii politisti din anumite structuri au intervenit si ei si incearca sa castige putere si influenta".

"Am spus unii, pentru ca, din fericire, sunt si oameni onesti in respectivele institutii. Cum sunt si in afaceri, si in societatea civila si chiar in politica. Oameni care inteleg ca toate aceste lupte sunt extrem de periculoase pentru stabilitatea statului roman. O stabilitate de care depinde existenta noastra viitoare. O stabilitate de care depinde daca vom trai vreodata intr-o societate a legii si ordinii, a echilibrului, a democratiei si a ierarhiei corecte a valorilor sau daca vom intra in haos, fara speranta de redresare", incheie Miron Mitrea.