Regele Mihai I si-a exprimat joi sustinerea pentru candidatura Principelui Radu la alegerile prezidentiale, intr-un mesaj rostit la Palatul Elisabeta, precizand ca a sosit momentul pentru Casa Regala sa se implice in "mersul statal al Romaniei", relateaza NewsIn.

Regele Mihai a precizat ca "nu este un lucru obisnuit pentru un membru al Casei Regale. Dar viata ne-a pus in fata multor situatii neobisnuite, pe care am reusit sa le trecem cu bine".

Totodata, fostul suveran a spus ca "Romania trece prin momente grele. Nu ne putem juca de-a statul, punand la incercare destinul unui popor. Va chem pe toti sa sprijiniti acest pas important pentru Romania. In asemenea momente, tara are nevoie sa fiti uniti si generosi, solidari si responsabili".

In opinia sa, implicarea Casei Regale in alegerile "pentru institutia sefului statului" are menirea "sa uneasca si sa insanatoseasca Romania de astazi. Vrem sa aratam cum trebuie slujit un popor cu adevarat".

Nu ne putem juca de-a statul, punand la incercare destinul unui popor. Va chem pe toti sa sprijiniti acest pas important pentru Romania.

Regele Mihai

"Am chibzuit indelung, in ultimii ani, la propunerile de a ne implica din nou in mersul statal al Romaniei. Au fost idei ale intelectualilor, ale oamenilor politici sau ale tinerilor. Am facut mereu bine tarii noastre, nu am fortat niciodata lucrurile si nu am profitat personal de intorsaturile istoriei recente. Actul potrivit pentru tara vine la momentul potrivit. Cred ca acest moment a sosit", a explicat Regele Mihai.

In acelasi timp, fostul suveran si-a inceput si incheiat discursul facand apel la "speranta". Daca la inceput a precizat ca "sperantele romanilor au fost risipite, rand pe rand, timp de sase decenii", la finalul mesajului sau, Regele a indemnat ca, "in acest an greu, sa dam speranta Romaniei!".

Mesajul regelui Mihai, sustinut in absenta principelui, a fost "sabotat" de problemele televiziunilor

Mesajul regelui a avut loc in absenta candidatului sau a Principesei Margareta, intregul eveniment fiind bruiat de problemele tehnice de transmisie ale televiziunilor.

Desi iesirea publica a Regelui Mihai a fost organizata de staff-ul de campanie al principelui in mod special pentru presa audiovizuala, televiziunile nu au reusit sa transmita in direct evenimentul din cauza unor probleme tehnice de sunet ivite tocmai in momentul in care fostul sef de stat si-a inceput discursul.

Mai mult, mesajul Regelui nu a putut fi inteles prea bine nici de cei prezenti, deoarece podeaua din salonul de primire a Palatului Elisabeta scartaia la pasii operatorilor TV si ai fotografilor, zgomotul care a depasit in intensitate cuvintele regelui Mihai.

De la anuntul de sprijinire a candidaturii a lipsit chiar 'principalul actor', principele Radu, dar si sotia sa, principesa Margareta, fiica regelui Mihai. Si acestea cu toate ca Palatul Elisabeta, locatia evenimentului, este considerat de Casa Regala resedinta cuplului regal, a principesei Margareta si a principelui Radu.