Deputatii vor colecta selectiv, incepand de la 1 mai, toate tipurile de deseuri produse in cladirea Camerei Deputatilor, potrivit proiectului "Parlamentul Verde", iar infrastuctura necesara va fi pusa la dispozitie gratuit de catre firmele de salubritate implicate in proiect.

Prima etapa a proiectului, care presupune amplasarea cosurilor de gunoi speciale in toate birourile aferente Camerei Deputatilor si la restaurantul institutiei, se va derula in urmatoarele doua saptamani, a precizat pentru NewsIn presedintele Comisiei de administratie, deputatul PDL Sulfina Barbu.

"In fiecare birou vom amplasa cosuri de diferite culori pentru deseurile specifice de birou, iar la restaurante vor exista cosuri pentru cele menajere", a spus Barbu, adaugand ca vor fi colectate toate tipurile de deseuri, de la peturi, plastice si hartie pana la electrice, cartuse, imprimante si alta aparatura de birou. Democrat-liberala a declarat ca se consulta cu partenerii din proiect in privinta amplasarii acestor cosuri de gunoi si in apropierea salii de plen a Camerei.

"Firmele din parteneriat pun la dispozitie infrastructura necesara gratuit. Altfel nici nu ne-am permite, intr-o perioada de criza, sa derulam acest proiect. Aceste firme isi vor amortiza cheltuielile de pe urma valorificarii deseurilor colectate in Parlament, ce vor fi reciclate" a explicat Sulfina Barbu.

Deputatul PDL a precizat ca proiectul "Parlamentul Verde" a fost aprobat si de conducerea Senatului, urmand sa fie pus in pratica la Camera superioara cel mai probabil dupa ce va functiona in forul deputatilor.