Presedintele Traian Basescu a ajuns vineri dupa-amiaza la Gura Humorului, impreuna cu sotia sa, Maria. Dupa ce a fost cazat la la Hotelul "Best Western" din Gura Humorului, seful statului a vizitat manastirile Voronet, Slatina si Rasca. Sambata ar urma sa ajunga in judetul Suceava si fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu, relateaza Mediafax.

Potrivit unor surse locale, Basescu va lua parte, sambata dupa-amiaza, la un spectacol care va fi organizat in centrul orasului Gura Humorului, intitulat "Hristos a Inviat" si sustinut de Grupul "Balada", iar in cursul serii va asista la Slujba de Inviere de la Manastirea Humorului.

De asemenea, in cursul zilei de sambata va vizita mai multe manastiri, iar duminica este asteptat sa participe la sfintirea oului gigant amplasat in centrul municipiului Suceava, dupa care va pleca la Constanta, unde va asista la concertul lui Goran Bregovic.

Seful statului a ajuns la Voronet vineri, in jurul orei 15.00, cu un elicopter care a aterizat pe heliportul de langa manastire, iar la sosire sotia presedintelui a impartit flori jurnalistelor.

Intrebat cat va ramane in Bucovina, presedintele a spus ca va sta in zona pana duminica, iar pana atunci va merge in vizita la socrii sai, in municipiul Suceava, precum si la manastiri.

Presedintele a mai spus ca in noaptea de Inviere va merge la o manastire, fara a preciza care va fi aceasta.