Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, marti, la Parlament, ca a retras de pe site-ul ministerului anuntul de licitatie pentru achizitionarea unui autoturism, intrucat Serviciului de Protectie si Paza (SPP) i s-a facut mila si i-a pus la dispozitie o masina pe durata limitata, informeaza Mediafax.

"Cuiva i s-a facut mila, SPP-ului, si mi-a pus la dispozitie o masina, cu durata limitata de timp, asa ca am retras de pe site-ul ministerului anuntul de licitatie pentru achizitionarea unei masini a ministrului", a adugat ea.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, duminica, in timpul unei vizite in Parcul Moghioros, ca institutia pe care o conduce nu va mai achizitiona un autoturism destinat utilizarii de catre ministrul de resort. "Eu nu am vrut sa obtin o functie pentru a avea masina si telefon mobil. Renunt sa cumpar masina pentru ministru", a afirmat Udrea. Ea a spus ca ar putea folosi in interes de serviciu masina personala, insa protocolul functiei nu ii permite.

Udrea a spus ca a solicitat altor institutii sa ii puna la dispozitie o masina de serviciu, pe durata limitata. "Vom achizitiona masini pentru inspectori si vom incerca sa fie din cele mai ieftine, dar masina pentru ministru nu va mai fi cumparata. O sa solicit altor ministere sa imi puna gratis la dispozitie o masina de-a lor, ca sa ma pot deplasa", a spus Udrea.

Udrea a declarat, vineri, ca masina pe care o foloseste in interes de serviciu, un Audi A6 inchiriat de la RAAPPS, este nesigura si ii pune viata in pericol, din cauza defectiunilor repetate. Ea a adaugat ca este a doua oara de la investirea in functia de ministru cand autoturismul de serviciu se defecteaza grav.