Presedintele Traian Basescu este de parere ca s-a mers prea departe cu incercarea de a se acredita ideea ca seful statului s-ar afla in spatele tuturor dosarelor instrumentate de justitie si sustine ca el a aflat din presa despre anchetele procurorilor. Seful statului a tinut, insa, sa sublinieze faptul ca institutiile statului au inceput sa isi faca treaba.

"Nu pun verdicte nici cu pivire la domnul Penescu, nici cu privire la domnul Popoviciu, nici cu privire la domnul Becali, dar se pare ca sunt moguli care au intrat in trepidatii ca se poate intampla pana si oamenilor foarte bogati sa fie chemati in fata autoritatilor statului", a afirmat seful statului, citat de NewsIn.

El sustine ca mogulii de presa au inceput o campanie in incercarea de a acredita ideea ca seful statului s-ar afla in spatele recentelor arestari: "Presiunea pe care o fac este sa se opreasca functionarea institutiilor, iar eu le spun ceea ce le spun de patru ani si jumatate, din punct de vedere al functionarii institutiilor statului nu am nimic de negociat cu nimeni, oricata forta mediatica ar avea. Compromisurile pe dosare pe care le au institutiile statului cu privire la un om sau altul, la un proprietar de trust media sau la altul, la un mare ziarist, nu sunt de negociat cu presedintele Romaniei".