Presedintele Uniunii Populare Social Crestine, Ioan Talpes, candideaza pentru functia de presedinte al Romaniei, a anuntat luni Claudiu Cucu, presedintele (UPSC) Dolj, informeaza NewsIn.

Decizia a fost luata in cadrul Consiliului Organizatiei Nationale a UPSC de saptamana trecuta. „S-a hotarat sapamana trecuta la Consiliul National al UPSC. Excelenta Sa a acceptat aceasta candidatura din partea UPSC. Ne bucuram ca suntem prima organizatie care anunta candidatura oficiala a domnului Talpes”, a mai spus Claudiu Cucu.

Acesta sustine ca presedintele UPSC, Ioan Talpes, nu se va baza numai pe structurile de partid. ”Exista si in Dolj, dar si in alte judete, acele grupuri care se regasesc in mediile universitare care vor contribui la campania domnului Talpes. Domnul Talpes este o personalitate care poate sa aduca schimbari in aceasta tara, schimbari majore, in primul rand de imagine si sa aseze Romania in locul bine meritat al UE, nu numai ca numar de populatie ci si ca repezentare”, a precizat presedintele UPSC Dolj.

Intrebat de catre jurnalistii prezenti la conferinta de presa daca Ioan Talpes mai are vreo legatura cu PDL, fiind ales anul trecut parlamentar din partea PDL, presedintele UPSC Dolj, Claudiu Cucu a declarat ca Ioan Talpes “a rupt legatura” cu PDL odata cu terminarea alegerilor parlamentare.

Acesta a mai spus ca Traian Basescu si Ioan Talpes “nu vor face un joc” la alegerile prezidentiale, explicand relatia dintre actualul sef de stat si presedintele UPSC.