Liderul social-democrat Mircea Geoana considera ca marirea taxelor existente si introducerea unor impozite, precum cel forfetar, intr-o perioada de criza economica, ar reprezenta "un lucru contra naturii", potrivit NewsIn.

"Eu intr-un fel regret faptul ca in discutiile de la Bucuresti, cand Fondul Monetar a fost aici, s-a introdus conceptul de impozit forfetar, pentru ca aceste discutii au fost preluate de cei de la Fond si il considera ca un angajament al Guvernului Romaniei. Eu regret ca nu a existat mai multa atentie din partea Ministerului Finantelor pentru a propune eventual altceva. Este evident faptul ca in criza economica a creste taxele este un lucru contra naturii" a mai precizat Mircea Geoana.

Liderul PSD a tinut, insa, sa precizeze faptul ca acordul cu FMI nu va influenta negativ pensiile si nici salariile, cu toate ca, spune el, s-a pus la un moment dat problema reducerii acestora. In ceea ce ii priveste pe profesori, Mircea Geoana a explicat ca salariile acestora nu pot creste, din cauza ca acest lucru ar duce la disponibilizarea unui numar de cadre didactice.