"Vedeti cum se speculeaza de catre unii. Este maniera specifica anumitor mentalitati de a plasa raspunderi si de a baga la mijloc Romania ca factor provocator al evenimentelor de la Chisinau, ceea ce este o manevra perfida", a afirmat fostul presedinte Ion Iliescu, prezent, vineri, la Consiliul Consultativ al MAE pe tema relatiilor cu Republica Moldova, anunta NewsIn.

El a recomandat institutiilor statului sa dea dovada de retinere si responsabilitate pentru a se evita "speculatiile perfide".

"Sa nu ne lasam provocati. Este foarte important ca sa existe din acest punct de vedere si retinere si responsabilitate in pozitiile nu numai din partea structurilor si institutiilor oficiale ale statului, dar din partea societatii romanesti", a afirmat Ion Iliescu.

Presedintele moldovean Vladimir Voronin a acuzat Romania de implicare in tentativa de lovitura de stat in legatura cu violentele petrecute marti la Chisinau. Mii de oameni au iesit in strada in Capitala moldoveana, cerand repetarea alegerilor legislative de duminica.

Printre invitatii Consiliului Consultativ al MAE s-au numarat si Calin Popescu Tariceanu, Lazar Comanescu, Sergiu Celac, Adrian Nastase, Teodor Melescanu si Petre Roman.