Ministrul Turismului, Elena Udrea, sustine ca masina pe care o foloseste in interes de serviciu, un Audi A6 inchiriat de la RAAPPS, este nesigura si ii pune viata in pericol, din cauza defectiunilor repetate.

"Ieri dupa-amiaza (n.r. - joi), la intoarcerea dintr-o vizita in judetul Giurgiu, autoturismul cu care circulam a ramas fara frane, punandu-mi astfel viata in pericol. Din cauza acestui incident era sa ratez deplasarea la deschiderea evenimentelor organizate de Ministerul Turismului la Suceava ", a declarat Elena Udrea pentru Mediafax.

Ea a adaugat ca este a doua oara de la investirea in functia de ministru cand autoturismul de serviciu se defecteaza grav. "In urma cu o luna am ramas in pana pe Autostrada Soarelui, in drum spre Litoral. Era furtuna si norocul meu a fost ca tocmai trecea domnul George Copos pe langa noi si m-a luat cu masina lui pana la mare", a continuat Udrea.

Ministrul Turismului a precizat ca institutia pe care o conduce nu are un parc auto, deoarece masinile demnitarilor care se ocupau de turism in Cabinetul Tariceanu au ramas in patrimoniul Ministerului pentru Comert si IMM. "As circula cu masinile mele, care sunt mult mai sigure, dar nu am voie sa fac asta, pentru ca exista un protocol pe care trebuie sa-l respect", a mai spus Udrea.

Ministerul Turismului se afla in proces de achizitie a mai multor autoturisme. Pentru ministru va fi achizitionata o masina de 141.760 de lei, fara TVA (35.000 de euro).