Omul de afaceri si liderul Partidului Noua Generatie, Gigi Becali, va candida la alegerile europarlamentare din luna iunie pe listele PRM. Anuntul a fost facut de presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, potrivit Realitatea Tv."Mai tanarul meu confrate Gigi Becali a fost arestat in mod samavolnic. Eu mi-am indeplinit o datorie de onoare oferindu-i acest loc eligibil. Gigi Becali are un suflet curat, un suflet de aur. Cum sa fie inchis omul asta?", a afirmat Corneliu Vadim Tudor.

Declaratiile lui Corneliu Vadim Tudor dupa depunerea listei de eurocandidati PRM:

  • "Noi traim aici la portile Orientului, unde nu e nimic prea grav. Din pacate, ceva grav s-a intamplat. Un om care nu a facut nimic rau, ba dimpotriva, a facut bine cu prisosinta, a fost arestat in mod samavolnic."
  • "Este incalificabil ce s-a intamplat, dar nu vreau sa ma angajez intr-o discutie politica, tocmai pentru a nu-i face un rau mai tanarului meu confrate, Gigi Becali."
  • "Acum l-au arestat pe el, peste cateva zile s-ar putea sa va aresteze pe voi", le-a spus Corneliu Vadim Tudor ziaristilor, dupa depunerea listei de eurocandidati PNL la Biroul Electoral Central.
  • "Sa ne pregatim pentru alegeri prezidentiale si pentru alegeri parlamentare anticipate, care cu siguranta vor avea loc anul acesta."
  • "Gigi Becali a primit aceasta mana frateasca pe care i-am intins-o, i-am oferit in mod idealist si dezinteresat locul II pe lista pentru ca merita cu prisosinta."
  • "E mai rau ca pe vremea lui Stalin, te ia noaptea din pat, de langa familie. Gigi Becali este acum un simbol, regimul discretionar din Romania. Mai tanarul meu confrate se afla acum in imperiul raului."
  • "Gigi Becali are un suflet curat, un suflet de aur. Cum sa fie inchis omul asta? Lui i s-a furat masina. Si mie mi s-a furat ceva. Mi s-a furat Flota Romaniei."
  • "Suntem satui de fauna trimisa de Romania in PE."

Corneliu Vadim Tudor spune ca Gigi Becali a semnat adeziunea la Partidul Romania Mare, insa nu a explicat cum a fost posibil acest lucru, in conditiile in care Gigi Becali este si presedintele Partidului Noua Generatie.

Gigi Becali este, in prezent, arestat preventiv intr-un dosar privind sechestrarea a 3 persoane care i-au furat autoturismul in luna ianuarie, el urmand sa mai stea in detentie 23 de zile.