Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat duminica, la depunerea listei partidului pentru PE, ca "ar fi ideal" daca un alegator ar putea sa exprime doua voturi, dar cum acest lucru nu este posibil, "votul PDL" merge spre partid, ca lamurire la o posibila sustinere a Elenei Basescu, relateaza NewsIn.

"Ar fi ideal ca omul sa aiba doua voturi, din nefericire un om are un singur vot. Votul nostru merge pentru PDL", a raspuns Boc, intrebat daca o va sustine si pe Elena Basescu in campania electorala.

Stolojan, Macovei, Ungureanu, Preda, Marinescu - primele cinci locuri pe lista PDL, Schrotter lipseste

Presedintele PDL a anuntat ca duminica s-a depus lista cu 43 de candidati ai partidului pentru Parlamentul European (33 de mandate la PE, plus zece locuri pentru supleanti - n.r.), insotita de 1.035.000 de semnaturi. Boc a afirmat ca persoanele propuse de PDL pentru un mandat la Parlamentul European reprezinta generatia de europarlamentari care va contribui "la absorbtia fondurilor comunitare", la incheierea monitorizarii pe justitie, la intrarea Romaniei in spatiul Schengen - "sa speram ca incepand cu 2011", la introducerea monedei euro "incepand cu 2014".

Lista depusa duminica de PDL la BEC arata ca primele cinci locuri pentru PE sunt ocupate, in ordine, de Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Razvan Ungureanu, Cristian Preda, Marian Jean Marinescu, in timp ce creatoarea de moda, Irina Schrotter, plasata initial pe loc eligibil, nu mai figureaza. Urmatoarele zece pozitii sunt ocupate de Iosif Matula, Sebastian Bodu, Petru Luhan, Rares Niculescu, Oana Antonescu, Constantin Dumitriu, Dragos David, Elvira Andronescu, Alexandru Nazare, Calin Flaviu Rus. Astfel, Irina Schrotter, sustinuta de filiala Neamt, plasata pe locul 14, eligibil, a fost scoasa de pe lista finala, pe locul sau "urcand" Alexandru Nazare.