Cu cateva zile inainte de depunerea candidaturilor la europarlamentare, nemultumitii din partide isi incearca norocul ca independenti. Europarlamentarul PD-L Maria Petre nu a mai prins un loc pe lista si a anuntat ca va candida ca independent. La PC, Daniela Popa si Codrut Seres s-au batut pe locul eligibil oferit de PSD insa a castigat Sabin Cutas. Elena Basescu a anuntat vineri ca a reusit sa stranga semnaturile necesare pentru a-si depune candidatura.

Potrivit agentiei NewsIn, actualul europarlamentar Maria Petre a declarat ca a decis sa demisioneze din PDL si sa candideze din postura de independent la alegerile pentru PE. Petre este nemultumita ca nu a obtinut un loc eligibil pe lista PD-L.

"Am luat decizia sa candidez ca independent dupa ce am vazut ca tot ce a insemnat criteriu de selectie a fost lasat la o parte. Nu a contat sustinerea a doua filiale - Prahova si Calarasi, nu a contat nici sustinerea Organizatiei de femei. Mi s-a explicat ca s-a calculat media dintre alegerile locale si cele parlamentare", a declarat Maria Petre, pentru NewsIn.

Petre s-a retras de pe lista PD-L inca de la inceputul saptamanii si intentioneaza sa-si depuna oficial demisia din partid.

Cand doi se cearta al treilea castiga

Conservatorii s-au certat pe locul eligibil oferit de PSD pentru alegerile europarlamentare. Pe locul opt oferit de PSD si-au depus candidatura doi conservatori: presedintele PC, Daniela Popa si fostul ministru al Industriilor Codrut Seres. Desi Seres a fost sustinut de Dan Voiculescu, social-democratii au facut "nazuri" pentru ca fostul ministru este in atentia procurorilor.

Presedintele PSD, Mircea Geoana a sustinut-o pe Daniela Popa pentru locul eligibil al conservatorilor insa Dan Voiculescu nici n-a vrut sa auda.

Astfel, conservatorii l-au desemnat vineri pe Sabin Cutas candidat la europarlamentare. Presedintele PC, Daniela Popa, a declarat, pentru agentia NewsIn, ca in sedinta partidului s-a decis ca Sabin Cutas sa mearga la alegerile PE iar nominalizarea acestuia a fost transmisa si social-democratilor.

EBA, fericita ca a adunat semnaturile

Elena Basescu care a anuntat, vineri, ca a strans semnaturile necesare pentru a se inscrie in cursa pentru alegerile europarlamentare. Fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu a declarat ca a reusit sa stranga peste 200.000 de semnaturi intr-un timp record, motiv pentru care le-a multumit "prietenilor din organizatia de tineret a PD-L".

Mezina presedintelui a asigurat presa ca nu mizeaza pe sprijinul partidului "absolut deloc" dar, in acelasi timp, a povestit care organizatii ale PD-L au ajutat-o pentru strangerera de semnaturi. Potrivit Elenei Basescu organizatiile PD-L Cluj, Constanta, Bacau si Arad au dat o mana de ajutor consistenta pentru strangerea de semnaturi. Pentru campania electorala, Elena Basescu a anuntat ca va avea un staff mic, compus in general din prieteni si isi va deschide un site si un cont bancar.