Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat, joi, dupa ce a prezentat lista candidatilor PSD la alegerile europarlamentare, ca el este "viitorul presedinte al Romaniei".Comitetul Executiv al PSD a votat in unanimitate candidatura lui Geoana pentru alegerile prezidentiale.

Desi, conform statutului PSD, candidatul pentru alegerile prezidentiale este nominalizat in cadrul unui congres de catre delegatii social-democrati din toata tara, la insistentele si propunerile apropiatilor lui Geoana, membrii CEX au sarit peste etapa procedurala si au votat candidatura acestuia o data cu lista pentru europalamentare.

"Imi face extrem de multa placere si sunt onorat ca exista astazi, prin votul CEX, recomandarea ca presedintele partidului sa candideze pentru aceasta functie importanta la conducerea Romaniei. Acest vot a fost dat in unanimitate de catre CEX."

"Ma pregatesc sa candidez si sunt convins ca, cu sanse bune si cu multa munca si cu putin noroc de la Dumneazeu si de la romani, voi fi viitorul presedinte al Romaniei", a declarat Geoana dupa sedinta CEX.

Comitetul Executiv al PSD a votat in unanimitate candidatul partidului pentru alegerile prezidentiale, in persoana lui Mircea Geoana. Conform surselor social-democrate, in sedinta, liderul PSD Dambovita, Ioan Stan, a propus nominalizarea lui Geoana pentru alegerile prezidentiale si anuntarea candidaturii acestuia o data cu oficilizarea listei pentru alegerile europarlamentare. Propunerea lui Stan a fost sustinuta si de organizatiile Cluj, Vrancea si Buzau.

Conform statutului PSD, nominalizarea candidatului pentru prezidentiale se face in congres cu votul delgatiilor din toata tara. Social democratii au sarit etapa procedurala pe motiv ca celalate partide si-au anuntat deja candidatii la alegerile prezidentiale.

Referitor la un eventual congres al PSD in cadrul caruia sa fie nominalizat oficial drept candidat al partidului, Mircea Geoana este de parere ca acesta ar fi o simpla formalitate: "Singura problema este pe cine voi lasa sef la partid, dupa ce voi deveni presedintele Romaniei", a declarat increzator presedintele Senatului.

Geoana a explicat ca in urmatoarea perioada, conducerea PSD va convoca un Consiliu National care are sarcina sa stabileasca data congresului. Potrivit presedintelui PSD, cel mai probabil acest Consiliu va fi convocat inaintea lansarii campaniei pentru europarlamentare.