Conducerea PSD a stabilit, joi, ordinea candidatilor pentru alegerile europarlamentare. Lista a fost validata in sedinta Comitetului Executiv, a declarat presedintele Mircea Geoana, care a anuntat ca Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Pascu, Adriana Ticau si Daciana Sarbu sunt ocupantii primelor cinci locuri. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro ca Marian Vanghelie si Gheorghe Nichita au reusit sa-si impuna protejatii pe locuri eligibile. Este vorba de Ioan Enciu pe pozitia 10 si, respectiv, Catalin Ivan pe pozitia 9.

Cele 12 locuri eligibile sunt ocupate de catre:

1. Adrian Severin

2. Rovana Plumb

3. Ioan Mircea Pascu

4. Adriana Ticau

5. Daciana Sarbu

6. Corina Cretu

7. Victor Bostinaru

8. Codrut Seres sau Daniela Popa

9. Catalin Ivan

10. Ioan Enciu

11. Viorica Dancila

12. Minodora Cliveti

Si la PSD nominalizatii pe locurile eligibile au beneficiat de sustinerea liderilor importanti ai partidului. Susele Hotnews.ro au declarat ca ordinea listei a fost negociata intens la nivelul conducerii PSD, fiecare vicepresedinte, presedinte de organizatie sau ministru, in functie de influenta pe care o are in partid, a reusit sa-si plaseze protejatii pe pozitiile sigure.

Astfel, Adrian Severin, Ioan Mircea Pascu si Corina Cretu au fost sustinuti puternic de catre presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Ministrul de Interne este protectorul Adrianei Ticau iar, Daciana Sarbu beneficiaza de sprijinul atat al tatalui ei, ministrul Ilie Sarbu cat si de sprijinul sotului, ministrul delgat Victor Ponta.

Ocupantul locului sapte este Victor Bostinaru care este sustinut de Mircea Geoana.

Liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita a reusit sa-si nominalize apropiatul pe locul 9 in persoana lui Catalin Ivan. Totodata, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie l-a sprijint pentru locul 10 pe Ioan Enciu, fratele Aurei Vasile, apropiata a primarului sectorului 5.

Ocupantul locului 11 este Viorica Dancila sustinuta de Liviu Dragnea iar Minodora Cliveti aflata pe locul 12 este protejata lui Viorel Hrebenciuc. De altfel, Cliveti a inlocuit-o pe Gabriela Cretu care a fost scoasa de pe lista.

Pe pozitia 13 se afla trezorierul PSD, Aristide Roibu urmat de Marian Dragomir (PSD Braila) si Marius Oprescu (PSD Olt).