Conducerea PSD nu agreeaza candidatura lui Codrut Seres pentru europarlamentare din partea partidului. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro ca presedintele PSD, Mircea Geoana, nu-l doreste pe conservator pe lista pe motiv ca are probleme cu justitia si ar putea trage in jos partidul in campania electorala. Aceleasi surse sustin ca Geoana ar prefera-o pe Daniela Popa in locul lui Seres. Pe de alta parte, conducerea PSD are o mare problema: Dan Voiculescu il sustine pe Codrut Seres pentru europarlamentare.

Surse din interiorul PC au declarat pentru HotNews.ro ca Daniela Popa isi doreste o functie de europarlamentar in detrimentul functiei de presedinte al PC si asta pentru ca Popa este deja contestata in interiorul PC. Mai exact, conservatorii sunt nemultumiti de cum a condus Daniela Popa partidul si vor sa o inlocuiasca pe aceasta din functie. De altfel, actualul presedinte si-a depus dosarul pentru alegerile europarlamentare pe lista PSD.

Pe de alta parte, Mircea Geoana tinde sa ofere un loc eligibil pe lista PSD Danielei Popa si nu lui Codrut Seres. Conducerea PSD a luat in discutie situatia lui Seres, care este anchetat de procurori, si inclina sa-i refuze candidatura, au declarat surse din interiorul PSD pentru HotNews.ro. In schimb, social-democratii se confrunta cu o alta problema, si anume sprijinul lui Dan Voiculescu pentru fostul ministru al Industriilor.

Cu o zi inaintea validarii listei pentru alegerile europarlamentare, conducerea PSD si presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, urmeaza a se intalni departe de ochii presei pentru a transa problema.