UPDATE Traian Basescu a cerut capul lui Nastase - document pregatitor al vizitei ministrului austriac de Externe. Nastase: Iata cat rau poate sa faca in strainatate actiunea de razbunare politica a lui Traian Basescu

de Marius Mihaiescu     HotNews.ro
Miercuri, 1 aprilie 2009, 18:06 Actualitate | Politic


Presedintele Basescu a exercitat presiuni foarte mari pentru reforma justitiei si a chemat la el toti responsabilii in domeniu cerandu-le, printre altele, "capul lui Nastase", potrivit unui document pregatitor al vizitei ministrului austriac de Externe la Bucuresti, obtinut de Mediafax.

Documentul, pe care scrie "Ministerul Federal pentru Afaceri Europene si Relatii Internationale", mentioneaza pe prima pagina ca este "redactarea finala verificata la 27 martie 2009" si contine o analiza detaliata a mai multor subiecte, printre care si a eforturilor de combatere a coruptiei, aceste file avand inscrisa ca data a redactarii ziua de 25 martie 2009.
 
Presedintele Basescu a exercitat presiuni foarte mari si i-a chemat pe toti responsabilii la Palatul Prezidential. El a cerut o decizie politica in privinta Codurilor puse in discutie, ocuparea posturilor de judecator si procuror bugetate, care erau vacante, precum si capul fostului premier Nastase
 
 
Document pregatitor al vizitei ministrului austriac de Externe

De asemenea, documentul nu mentioneaza sursa informatiilor care au stat la baza redactarii.

Capitolul referitor la combaterea coruptiei incepe cu o referire ampla la raportul Comisiei Europene publicat la 12 februarie.

Principalele comentarii din documentul citat:
 • In raportul intermediar din 12 februarie, CE a remarcat progresele Romaniei incepand cu iulie 2008 in domeniul reformei in justitie si in lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate. Este vorba despre un update tehnic fara evaluari detaliate ale elementelor de reforma tehnica.
 • Tonul general este ca incetinirea se refera la reforme si la faptul ca au fost facuti pasi inapoi in Romania, care pana atunci avusese un parcurs mai bun decat Bulgaria.
 • Raportul intermediar al CE ar trebui sa fie vazut ca un avertisment pentru Romania si Bulgaria: fara schimbari semnificative, raportul final din vara va fi din nou foarte critic, ceea ce va avea ca urmare continuarea MCV si din nou, de aceasta data si pentru Romania, amenintarea cu sanctiuni financiare in sensul inghetarii unor fonduri UE.
 • Semnale pozitive - inceperea modificarii Codului Civil, Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, dar nu se evidentiaza rezultate concrete.
 • DNA obtine acum, ca si inainte, succese in anchetarea cazurilor de coruptie la cele mai inalte niveluri, iar ANI trebuie sa continue investigatiile fara influente straine si cu completa sustinere a celorlalte autoritati ale statului.
Documentul contine si o evaluare cu elemente neactualizate a "cazului Nastase", precizand:

"Unul dintre cele mai celebre cazuri - fostul premier Nastase va fi cel mai probabil dat justitiei de catre Camera Deputatilor al carei membru este. Aceasta ar fi a treia cerere a procurorilor speciali anticoruptie de a-i ridica imunitatea. Ultima a esuat in august 2008. Si, pentru a-i ridica imunitatea, nu mai este nevoie, dupa o schimbare de regulament a Camerei, decat de o majoritate simpla in plen".

Materialul contine si o rubrica intitulata "Referitor la adoptarea legilor necesare", unde se arata ca "Presedintele Basescu a exercitat presiuni foarte mari si i-a chemat pe toti responsabilii la Palatul Prezidential. El a cerut o decizie politica in privinta Codurilor puse in discutie, ocuparea posturilor de judecator si procuror bugetate, care erau vacante, precum si capul fostului premier Nastase".

La rubrica "Pozitia Austriei", materialul arata ca aceasta este de acord cu recomandarile CE si este de acord cu evaluarea continuta in raport. De asemenea, materialul arata ca "Austria este foarte interesata ca, criteriile in aceste zone deosebit de sensibile sa fie indeplinite in totalitate".

"Austria este de acord ca Romania sa rezolve cat se poate de repede problemele semnalate", se mai arata in material.

Nastase: Iata cat rau poate sa faca in strainatate actiunea de razbunare politica a lui Traian Basescu

Fostul premier Adrian Nastase considera ca "Documentul pregatitor pentru vizita ministrului austriac arata cat rau poate sa faca in strainatate actiunea de razbunare politica a lui Traian Basescu. Nimeni nu mai crede, nici macar in strainatate, ca asa-zisele dosare ale mele sunt dosare normale, judiciare. Ele sunt in mod evident considerate inclusiv in exterior dosare politice."

"Eu astept in primul rand un punct de vedere de la Cotroceni, din partea presedintelui, care cred ca va trebui sa clarifice aceasta chestiune si, in functie de aceste clarificari eventuale, voi decide cum trebuie sa reactionez si in plan extern", a adaugat fostul premier.

"Acest document confirma ceea ce am scris eu la Comisia Europeana, presedintelui Barosso, in legatura cu aceste dosare".

"Presiunile care s-au facut modificandu-se legi si regulamente, dandu-se indicatii la Cotroceni pentru sefii institutiilor cele mai importante din domeniul Justitiei - toate aceste lucruri nu fac decat sa confirme esecul unui regim condus de Traian Basescu care nu a adus romanilor decat dezbinare, razbunare, haos si probleme economice", a mai spus Nastase.

Romania, invitata de Rusia in South Stream

In acelasi document, se arata ca Romania ar fost invitata de Rusia in South Stream, dar pana acum Bucurestiul nu si-ar fi exprimat decizia in acest sens. Se sugereaza ca ar fi in interesul Austriei sa obtina un raspuns pozitiv de la Romania.

In cadrul capitolului Rolul-cheie al Romaniei in South-Stream se arata ca "spre deosebire de Austria, Bulgaria si Ungaria, Romania nu este implicata in South Stream, dar, in tot cazul, a fost invitata de Rusia". "Romania este vizata a) ca riveran la Marea Neagra drept tara de tranzit si b) un posibil partener la South Stream, prin artera de furnizare nordica".

"Implementatorii South Stream sunt in momentul de fata dependenti de acordul Romaniei pentru tranzitul pe pamant sau pe mare al conductei. Romania (si Ucraina) au un rol-cheie pentru realizarea South Stream. Pana acum nu a existat un acord contractual intre Romania si South Stream", se mai arata in document.

"Austria continua sa sustina activ Nabucco drept proiect prioritar. Totusi, din perspectiva cresterii cererii de energie, Austria examineaza participarea in proiectul South Stream".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4418 vizualizari

 • -9 (27 voturi)    
  abuzuri (Miercuri, 1 aprilie 2009, 18:21)

  dani [anonim]

  Un presedinte de stat nu poate cere "capul" nimanui, indiferent de miza. Aceasta inseamna imixtiune in justitie si e un fapt grav.
  In ce priveste Austria, atata vreme cat se afla intre cele mai interesante "oaze fiscale" din Europa, ar fi bine sa-si clarifice intai propria fiscalitate si apoi sa dea indicatii de regie in probleme de corectitudine.
  • +10 (24 voturi)    
   Hmm (Miercuri, 1 aprilie 2009, 18:32)

   Ionescu [anonim] i-a raspuns lui dani

   Desi observatia e corecta in sine, nu stiu de ce am impresia ca dumneata esti din celula aia din Kiselef descrisa de Mitrea zilele trecute.
   • -7 (23 voturi)    
    explicatie (Miercuri, 1 aprilie 2009, 18:39)

    dani [anonim] i-a raspuns lui Ionescu

    Ce e "celula din Kiselef" ? Locuiesc in Germania de 19 ani, nu le am cu textele vehiculate in Capitala.
    • +8 (10 voturi)    
     raspuns (Miercuri, 1 aprilie 2009, 18:56)

     panadol [utilizator] i-a raspuns lui dani

     vezi un articol de-al lui Mitrea. ai sa intelegi imediat la ce se referea Ionescul
    • +10 (12 voturi)    
     "documentul nu mentioneaza sursa informatiilor " (Miercuri, 1 aprilie 2009, 19:04)

     adobe [anonim] i-a raspuns lui dani

     "De asemenea, documentul nu mentionaeza, sursa informatiilor care au stat la baza redactarii"
    • +6 (14 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 1 aprilie 2009, 19:16)

     [anonim] i-a raspuns lui dani

     • -1 (15 voturi)    
      celulita gandirii (Miercuri, 1 aprilie 2009, 19:31)

      dani [anonim] i-a raspuns lui

      Daca faci o remarca strict pe text si pe context, esti automat arondat unei "celule". Stimati domni, poate ca exista leacuri la "celulita gandirii".
    • +6 (12 voturi)    
     Nu te cred (Miercuri, 1 aprilie 2009, 19:48)

     Victor [anonim] i-a raspuns lui dani

     Eu promisesem ca nu ma mai implic in forumurile romanesti,dar recidivezi si asta datorita unei declaratii a unui concetatean,
     dar si alergia,Nastase per se.
     Eu traiesc de 33 de ani Germania si am o alta viziune in ceeace-l priveste pe Nastase.
     Nu cred ca un om cu o asa experienta germana, ani petrecuti in civilizatie,
     democratie si coruptie cam inexistenta,ar avea asemenea declaratii de stilul comunist!
     Dupa modul cum percepi si reactinezi:esti unul din Kisseleff.
     • -2 (6 voturi)    
      capul lui Motzok (Miercuri, 1 aprilie 2009, 20:41)

      dani [anonim] i-a raspuns lui Victor

      Daca cineva are alergie la un om politic(din varii motive) asta nu inseamna ca o parere ref. la atributiile unei functii, in cazul de fata cea de presedinte de stat, indiferent de cine o ocupa, sa fie calificata drept "comuniste". Apropo Germania: l-ati auzit pe presedintele Germaniei Horst Koehler sa ceara public "capul lui Zumwinkel"? Chestiile astea cu "capul lui Motoc" tin de alte vremuri, chiar ca nu de democratie.
      • +1 (1 vot)    
       Iarasi recidivez (Joi, 2 aprilie 2009, 12:20)

       Victor [anonim] i-a raspuns lui dani

       ..dar trebuie sa dau un raspuns.
       Koehler,nu are atributii precum Basescu.Daca traiesti in Germania ar trebui sa stii asta!
       Dar am auzit cum Merkel a cerut capul lui
       Zumwinkel.
       Dar hai sa trecem la politica si nu la manageri
       Aici este vorba de Nastase,fostul corupt Nr.1 din Ro.Ceeace a facut Zumwinkel nu se poate compara cu ce-a facut Nastase.
       Primul a inselat fiscul,iar al doilea statul roman,inclusiv cu populatia ei.
       Dar dupa cate poate stii si tu,Zumwinkel a fost cooperativ si si-a recunoscut vina. Unde-i acel cavalerism la Nastase?
       Intelegi acum diferentele intre Basescu si Koehler,Nastase si Zumwinkel?
       • -1 (1 vot)    
        politichie (Joi, 2 aprilie 2009, 13:13)

        dani [anonim] i-a raspuns lui Victor

        recidivez si eu :)
        1) Atributiile presedintelul unui stat sunt stipulate in Constitutie. Daca acesta decide sa fie "jucator" sau sa ceara "capul cuiva", o face pe propriul risc.
        2) Nici cancelarul german n-a cerut capul lui Zumwinkel (care e doar un exemplu), Merkel e suficient de diplomata incat sa ceara doar "clarificarea cazului", fara a face presiuni directe si, in orice caz, nu prin declaratii publice care sa-i pericliteze functia. A avut niste interventii in scandalul cu Papa, si daca nu era la final de mandat si nu era criza, poate ca urmarile erau altele.
        3) Spuneti: "Primul a inselat fiscul, iar al doilea statul roman,inclusiv cu populatia ei". Pai, stimate domn, fiscul nu e al statului, iar statul nu e al populatiei? Evaziunea fiscala nu inseamna sustragere de la impozite, din care se constituie bugetul tarii, deci implicit al cetateanului?
        Cat priveste cooperarea, am inteles ca dosarul Nastase este in lucru, iar justitia va decide, candva. Abwarten und Tee trinken, pana la sentinta este valabila, in orice democratie, prezumtia de nevinovatie. Sau in Romania e altfel?
        • +1 (1 vot)    
         Pai noi vorbeam de Koehler (Joi, 2 aprilie 2009, 13:48)

         Victor [anonim] i-a raspuns lui dani

         Se cam Tee trinken de mai multi ani!
         Ne ajunge Tee trecem si pe Champagne.
         Ce este trist,ai inceput sa compari doua state diferite intre ele ca ziua de noapte.
         Bineinteles ca fiscul este statul.Dar intelege ca furtul de la fisc nu este chiar asa de criminal,ca cel furat din bugetul unui stat si bagat in propriul buzunar!Zumwinkel provine dintr-o fam.cu o situatie financiara solida si cred ca la timpul sau,a platit impozite generoase bugetului, in comparatie cu Nastase sau clasa politica afacerista din Ro.
         si nu de Merkel(in cazul nostru Boc)
         Paranteza cu Merkel a fost facuta,ptr.a diferentia compatibilitatiile posturilori.Apropo cu pozitia lui Merkel:
         "Ungewöhnlich scharf hat Bundeskanzlerin Merkel das Verhalten von Postchef Zumwinkel in der Steueraffäre kritisiert. Den Rücktritt bezeichnete sie als „unausweichlich“."
         Dar de ce nu punem intrebarea si invers:Ai vazut tu cumva un SPD-ist
         Die Gruenen,Die Linken sau FDP-ist
         atacand direct si calomnios viata privata a lui Merkel sau Koehler?
         Nu compara politicienii nemti cu turma analfabeta din Ro.
         .In Ro.nu ai dreptul sa critici pe nimeni si nimic,fara sa nu te trezesti ca le numeri oule.Tu te trezesti facand paralele,dar intr-o lumetotal diferit.
         • -1 (1 vot)    
          oua nenumarate (Joi, 2 aprilie 2009, 14:06)

          dani [anonim] i-a raspuns lui Victor

          Deutsche Post e inca o treime in proprietate de stat si in astfel de firme seful guvernului isi da cu parerea ref. la mentinerea in functie a conducerii firmei, cand acesta e in atentia procuraturii. La fel e si cu mai recentul caz de la DB.
          In ce priveste comparatiile, cred ca, intr-adevar, lumile sunt diferite. Practicile politice, peste tot in lume, probabil ca nu difera chiar asa mult, in esenta, motorul fiind lupta pentru putere.
          • +1 (1 vot)    
           De fapt,ce vrei tu?Spui: (Joi, 2 aprilie 2009, 15:53)

           Victor [anonim] i-a raspuns lui dani

           "Nici cancelarul german n-a cerut capul lui Zumwinkel"
           Si mai spui:
           "Deutsche Post e inca o treime in proprietate de stat si in astfel de firme seful guvernului isi da cu parerea ref. la mentinerea in functie a conducerii firmei".
           La primul comentar nu ai stiu ca
           DP este partial al statului?
   • -10 (18 voturi)    
    bun, in Kiseleff 10 e celula PSD (Miercuri, 1 aprilie 2009, 18:58)

    clujean [anonim] i-a raspuns lui Ionescu

    dar aia a voastra, de la PD-L, unde isi are sediul?
    • +13 (13 voturi)    
     dobrogean (Miercuri, 1 aprilie 2009, 19:55)

     victor [anonim] i-a raspuns lui clujean

     Nu cred ca-i vorbe de celule,ci de faptul cum unii ies in apararea hotului nr.1 din Romania.
     Va inteleg pe toti ca va iubiti partidele si conducatorii,dar ar trebui sa iubiti adevarul si dreptatea.
     Nastase este vinovat,deci trebuie sa raspunda.
  • +4 (8 voturi)    
   Paralele biblice :capul lui Haman ! (Miercuri, 1 aprilie 2009, 20:17)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui dani

   Pantofarule !
   Toata lumea stie cat de mult a profitat in folos personal Nastase de pozitia de prim ministru! Matusha Tamara Circasiana nu e inventia presei ! Putred de bogata si nu avea dupa ce bea apa ! Si cat mai stiu unii si altii depre trogloditul politic,nu ai tu fire in cap !

   Dar sa vedem de ce Estera (Austria ) ii cere capul lui Haman (Nastase) Imparatului (Basescu)

   Citam:
   "25. Dar Estera, venind înaintea împăratului, împăratul a poruncit în scris să întoarcă asupra capului lui Haman planul cel rău pe care-l făcuse împotriva Iudeilor, şi să-l spânzure pe lemn, pe el şi pe fiii lui.

   26. De aceea zilele acestea s-au numit Purim, de la numirea Pur(Sorti) . Potrivit cu tot cuprinsul acestei scrisori, potrivit cu cele ce văzuseră ei înşişi şi potrivit cu cele ce li se întâmplaseră,"

   Deci ziua in care vom scapa de Nastase propun sa o numinm Purim !
   Pana la urma se va infinta un tribunal UE care ii va judeca corect pe nenorociti care s-au imbogatind spoliind popoarele prostite de comunism !
   Vivat Austria !
  • +7 (7 voturi)    
   cititi cu atentie (Miercuri, 1 aprilie 2009, 20:56)

   tamasz [anonim] i-a raspuns lui dani

   Desi titlul e tendentios (practica ziaristica normala), articolul nu spune altceva despre
   despre Basescu decat ca vrea ca justitia sa-si urmeze calea normala in raport cu fiecare cetatean, deputat sau nu. Aici nu se discuta condamnarea nimanui ci doar judecarea unei posibile incalcari a legii de catre organele de justitie indreptatite.

   Nastase e un examplu de marca de aceea se face apel la el si de catre presedinte, cand exemplifica o idee, si de catre presa cand vrea sa-si condimenteze o stire.

   De la Nastase nu capul ne-ar trebui, caci n-are nici o valoare. Mai degraba ouale, caci, cel putin, sunt mai celebre.
   • -1 (1 vot)    
    mingi la fileu (Joi, 2 aprilie 2009, 13:47)

    dani [anonim] i-a raspuns lui tamasz

    Multumesc de explicatie :) Oare cu doua oua si cu un cap se face primavara justitiei?
    Poate ca treaba cu capul e o figura de stil, insa inainte de a o aplica imperativului de dreptate, n-ar trebui sa ne gandim si ca sunt alegeri prezidentiale anul acesta? In 2004, cealalta echipa ridica la fileu dosarul Flota, tot intr-un puseu justitiar.
 • +8 (8 voturi)    
  nastase stie? (Miercuri, 1 aprilie 2009, 18:26)

  mikaela82 [utilizator]

  Cred ca ziua aia va sosi......................niciodata.Ar fi prea frumos pentru noi astia care muncim cu adevarat sa va tinem pe voi in luxul cu care v-ati obisnuit.
 • -11 (13 voturi)    
  ABUZURI (Miercuri, 1 aprilie 2009, 18:34)

  dffde [anonim]

  Daca a facut asa e strigator la cer, nu ca Nastase ar fi bun. Poate ca la cate au facut amandoi si-ar avea locul dupa gratii o perioada. Traim intr-o tara corupta si mizerabila. Pacat de oamenii buni de aici.
 • +9 (9 voturi)    
  Abuzuri ? (Miercuri, 1 aprilie 2009, 18:43)

  Grigore [utilizator]

  1 Aprilie, va spune ceva?
 • +17 (19 voturi)    
  si eu vreau capul lui Nastase (Miercuri, 1 aprilie 2009, 18:59)

  dadan [utilizator]

  Si astept lucrul asta cam de mult....., oricum asta deja se vaita ca e victima lui Base cam de mult timp deci era de asteptat sa apara asemenea intoxicari in presa deschizand campania murdara pentru alegerile prezidentiale .
  Sa ne asteptam si la alte mizerii....oricum daca Nastocea ajunge la mititica eu promit ca o sa-i trimit cate o felicitare la fiecare sarbatoare importanta...:)
 • +10 (10 voturi)    
  ddman (Miercuri, 1 aprilie 2009, 19:12)

  Datorie de onoare [anonim]

  Este datoria de onoare (daca asta mai inseamna ceva pt politicienii romani) a oricarui lider politic sa ii ceara capul lui nastase. si al lui iliescu. si al lui mitrea. si al lui dip. si .... wow, ne trebuie un Lapusneanu!
  • -3 (3 voturi)    
   si nastase (Miercuri, 1 aprilie 2009, 20:46)

   adi [anonim] i-a raspuns lui Datorie de onoare

   ...cerea cica capul lui Basescu in 2004. Si atunci cineva, nu spun cine, spunea ca nu suntem stat de drept. Acum suntem? Atentie, pentru toti talibanii. Statul de drept nu se refera la persoane.
   Prefer o mie de hoti in libertate, decat sa fie f...a mea de vreun cap sec care se crede Mesia.
 • +2 (6 voturi)    
  diversiunea coduri (Miercuri, 1 aprilie 2009, 19:14)

  virgil [anonim]

  Sunt un avocat care nu mai sunt tanar si am reusit, cred, sa inteleg esenta acestor coduri, pe care, cu elan revolutionar, trebuie sa le schimbam la pachet. In tara asta, cu o legislatie stufoasa, incoerenta si chiar contradictorie, mai existau acesti stalpi ai legislatiei, singurele legi coerente si adanc esafodate. In spatele acestor coduri sunt mii de studii, cursuri, comentarii, practica judiciara de peste 150 de ani, in cazul Codului Civil, care le-au facut puternice. Iar noi vrem s-o luam de la capat. Pariez pe cel putin 20 de ani de practica brambura si de interpretari diverse. Codul Civil francez a fost adoptat in 1804 si este in vigoare, americanii se mandresc cu Constitutia lor de 200 de ani, noi de vrem sa ne taiem radacinile? Singura explicatie plauzibila, o diversiune politica, altfel nu se explica graba unor neaveniti de a decide intr-un domeniu unde nici Ceausescu nu a indraznit. Spun asta cu mahnire, fara vreo patima politica.
  • -11 (13 voturi)    
   stai sa vezi (Miercuri, 1 aprilie 2009, 19:27)

   nufarul alb [anonim] i-a raspuns lui virgil

   ce te vor tavali acus aplaudacii pedelei ai lui ZEUS ...

   ai perfecta dreptate;
   modificarea / imbunatatirea / adaptarea actualelor coduri (civil si penal) la realitatile mileniului III este Ok;

   problema este cum punem in practica asta ...

   si cu marinarul presedinte / premier / jucator / mediator ne putem astepta aproape la orice !!!!!!!!
  • +4 (4 voturi)    
   c civ (Miercuri, 1 aprilie 2009, 21:24)

   Adi [anonim] i-a raspuns lui virgil

   De acord ca e cam repezita metoda asta de a schimba codurile si ma refer aici in special la Codul civil. Pentru acest cod exista insa inca din 2004 un proiect in Parlament si ce se afla acum in dezbateri a fost revizuit puternic in 2008. Faptul ca un cod are 150 de ani nu inseamna neaparat ca este bun si batut in cuie. Realitatile sociale, economice la care trebuie sa se aplice se poate sa se fi schimbat atat de mult in cei 150 de ani, incat un Cod civil poate deveni practic desuet. Intr-adevar, C.civ francez e din 1804 si cel german din 1900, dar uitati-va cat de mult s-a schimbat continutul acestora in decursul timpului. Daca legiuitorul romana prefera sa reglementeze tot mai multe materii prin legi speciale, legiuitorul francez si german prefera sa introduca direct in codul civil materii de importanta si nu sa le lase reglementate printr-o mare de legi speciale. Luati un Code Civil sau un BGB si veti fi surprins sa vedeti cate articole cu indice sunt! adica articole noi inserate in cod pentru o reglementare moderna sau adoptarea acquis-ului comunitar etc. Este insa desigur regretabil ca proiectul care este acum in dezbatere a fost facut de o comisie de la Universitatea Bucuresti si intr-un cerc mai larg de teoreticieni si practicieni recunoscuti.
 • +4 (6 voturi)    
  diversiune (Miercuri, 1 aprilie 2009, 19:55)

  Nichipercea [anonim]

  Este o diversiune marsava, bolsevica, care sa darame increderea in presedinte. Ce daca cere omul sa functioneze justitia si dreptatea in tara asta !? Bolsevicii mafioti se pun de-a curmezisul sa-si apere talhariile fara de numar si fara de sfarsit, ca nu se mai satura.
  De aia l-am ales, sa fie al dracului daca nu respecta legea si dreptatea in tara asta si-i mai lasa pe mafioti sa umble cinici pe grumezele noastre.
 • +7 (7 voturi)    
  Problema monitorizarii justitiei. Rezolvat (Miercuri, 1 aprilie 2009, 20:14)

  A Dandanache [utilizator]

  Si noi care credeam ca problema coruptiei este cauza monitorizarii pe justitie. Cind colo, ce sa vezi, vin austriecii + Nastase sa ne lamureasca ca de fapt de aia e Romania monitorizata ca e Nastase "urmarit politic". Deci tot ce avem de facut este ca justitia sa-l lase in pace pe Nastase cu scuzele de rigoare, si gata cu monitorizarea. Nastase Presedinte.
 • +10 (10 voturi)    
  MANIPULAREA POPORULUI (Miercuri, 1 aprilie 2009, 20:16)

  Lucianmotzul [anonim]

  Toti hotii si banditi ,tradatori de neam si tara s-au unit pt campanie contra lui Basescu ,eu nu spun ca este use de biserica dar cind ,vad Antenele tv,realitatea ,Patriciu NEVINOVATU SI CURATU CA O LACRIMA ,NASTASE 7 case si VINTU ,VOICULESCu si multi alti care dau bani pt manipulare .Sa speram ca poporul va fi mai destept si va stii cum sa voteze .Nici o vorbulita de ce au facut acesti maricorupti ,in frunte cu mentorul Iliescu care trebuia de mult sa fie in puscarie cu toata sleahta lui ,frica de inchisoare uneste pe acesti corupti pina in maduva oaselor ,cum mai rabda poporul asemenea oameni si cum de mai voteaza cu ei ,Nastase a candidat la Mizil votat de etnia lui ,normal ,minoritatile sint mai unite pt 1kg de zahar si faina ,dar le vine scadenta .
  • -3 (3 voturi)    
   :) (Miercuri, 1 aprilie 2009, 21:34)

   daniel [anonim] i-a raspuns lui Lucianmotzul

   eu nu inteleg... dupa ce si-a batut joc de toti zicand vrute si nevrute dusmanilor lui de o viata psd-ul ca apoi sa ii invite la guvernare, dupa ce si-a batut joc de toata tara asta zicand ceva si fand altele... dupa atatia "moguli" din pdl pe care nu ii vede sa ii dea justitiei, voi inca mai credeti ca e un om drept??? voi vb de matusa tamara pe cand "fetele lu basescu" sunt in fata tuturor si face totul pe fata...
   meritam sa traim in romania...
   noua ne place doar gargara si abureala, nu faptele...
 • +4 (4 voturi)    
  1 Aprilie (Miercuri, 1 aprilie 2009, 20:33)

  aac [utilizator]

  Am citit și abureala de "stire" de pe mediafax care sta la baza articolului de fata. Singura explicatie care-mi vine in minte ca sa scap cu fata, nu curata ca deja nu se mai poate, nesifonata a acestor oameni de presa este 1 Aprilie.

  O urma de dubiu am totusi: nici ieri, nici alataieri, nici acum o saptamina sau o luna n-a fost 1 Aprilie dar ei o tin langa permanent. Pentru ei e un 1 Aprilie vesnic.
 • +5 (5 voturi)    
  nastase (Miercuri, 1 aprilie 2009, 20:50)

  swolf [utilizator]

  Cand hotul numarul 1 al Romaniei nastase va ajunge in puscarie, macar pentru cativa ani, atunci se va termina perioada de tranzitie prezisa de brucan si vom avea parte de o multime de "dezvaluiri" care vor aduce si alti lideri politici in inchisoare. Pe iliescu cred ca il ratam, o sa moara inainte sa ajunga dupa gratii, dar mai sunt atat de multi altii... Oricum, fara Traian Basescu, nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat, iar pentru acest lucru, indiferent de ce defecte reale sau inventate are, va avea votul meu. Capul lui nastase vrem!!!
  • +2 (4 voturi)    
   Razbunare (Miercuri, 1 aprilie 2009, 21:41)

   Ciobanu [anonim] i-a raspuns lui swolf

   Prostu' s-a dat de gol cand a zis razbunare ca doar aceasta este efectul unui rau facut mai inainte. :))
  • 0 (2 voturi)    
   hotul nr. 1... (Joi, 2 aprilie 2009, 3:41)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui swolf

   Ai avea curaj sa pui pariu ca Nastase e un hot mai mare decat Basescu, iar daca pierzi sa ti se taie o mana ?!
   De unde stii tu cat de hot este Nastase si cat de cinstit este Basescu ? De la TV ? Sau poate de pe hotnews ? :)
   • +1 (3 voturi)    
    Cred ca glumesti.... (Joi, 2 aprilie 2009, 9:14)

    judex1 [anonim] i-a raspuns lui Dan

    Oricum, e o gluma proasta. Te rog, nu ne jigni inteligenta!
   • 0 (0 voturi)    
    da (Joi, 2 aprilie 2009, 19:00)

    Nichipercea [anonim] i-a raspuns lui Dan

    Eu ma prind daca si tu iti tai o palma in caz contrar.
    De fapt cei mai mari talhari cred ca sunt Paturiciu, Felix Voiculescu, Tamara Nastase, Tarata Fanita.
 • +2 (4 voturi)    
  Un ministru de externe senil (Miercuri, 1 aprilie 2009, 21:55)

  rudi [anonim]

  Sa pierzi '' din intamplare'' o asemenea hartie este sau un joc al serv secrete sau un ministru cu arterioscleroza poate mai grav inceput de dementa. Austria este tara incesturilor, sechestrarilor si jafurilor armate tot mai dese. Este o tara unde nu ai ca roman drept de munca da marii manageri ai lor vin in Romania si se dau in stamba lor necerandu-le nimeni permis de munca. Acei manageri sunt - cu exceptiile de rigoare - niste parsivi mincinosi si poate la fel de coruptibili si excroci ca si ai noistri. Ar trebui si pentru ei restrictii dar politicienii nostri ne-ar vinde la bucata pentru organe. Jaf de tara.
 • -1 (1 vot)    
  AN i-a pus-o-n mână lui TB (Joi, 2 aprilie 2009, 8:47)

  Levap [anonim]

  Figura jovială a lui AN este în concordanţă cu cererea acestuia ca BT să explice cum şi de ce operează decapitarea.
 • +2 (2 voturi)    
  Surprize, surprize (Joi, 2 aprilie 2009, 8:53)

  walt mann [utilizator]

  Sa nu uitam ca Nastase a semnat contractul de privatizare a Petrom, pe o suma de nimic (1.5 miliarde). In comparatie, acum, in plina criza, OMV a vandut 21% din MOL (participatia sa in compania ungara) pentru 1.4 miliarde.
  Prietenii la nevoie se ajuta; scrisoarea "pierduta" (caz unic in istoria diplomatiei) vine exact in momentul in care Nastase trebuie sa fie cercetat in cazul "Matusa Tamara".
  E suspecta chestia!
 • +1 (3 voturi)    
  In ultima vreme, asistam.... (Joi, 2 aprilie 2009, 9:12)

  judex1 [anonim]

  la niste jocuri de o murdarie si o imoralitate fara seaman. Niste indivizi ramasi cu mentalitate de fosti cadristi, slugi platite cu bani furati de la noi, au inceput sa atace familia presedintelui, de parca acesta ar fi obligat sa raspunda de faptele tuturor membrilor familiei sale (deocamdata inventii, nedovedite), de parca romanii au ales in fruntea statului intreaga familie Basescu si nu numai pe Traian Basescu. Ciuvica este platit de Felix, politrucii de la Realitatea TV sunt platiti cu banii de la FNI, bani furati de la romani, iar Sorin Rosca Stanescu, un om de "mare caracter", este sluga si gunoierul lui Patriciu. Daca acesti indivizi disperati isi inchipuie ca romanii vor inghite toate magariile, rezultatul unor imaginatii bolnave, se inseala. Eu, unul, am suficienta minte si bun simt ca sa rad de aceste bazaconii imbecile.
 • -2 (2 voturi)    
  ce conteaza ce crede lumea? (Joi, 2 aprilie 2009, 9:29)

  ce_conteaza [anonim]

  Noi il iubim pe Marele Carmaci ori&ce ar face! Ce daca injura, minte & fura? Noi il iubim, respectam, stimam & votam. Nu ne intereseaza ce cred austro-ungarii! Noi nu credem nimic; NOI IL IUBIM!
 • +2 (2 voturi)    
  Sistemul mafiot este ranit si disperat! (Joi, 2 aprilie 2009, 9:48)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Scandalul doi si un sfert a innebunit sistemul mafiot instaurat in Romania dupa Revolutie!Musuroiul mafiot a fost atacat si nomenclaturistii care au pus mana pe putere dupa '89 si-au pus toate armele pe Traian Basescu, familia lui si bineinteles PD-L. Trusturile mogulilor care au furat tara si pe romani, Vantu, Voiculescu si Patriciu sunt principalele arme de atac impotriva lui Traian Basescu si a PD-L. Acestora li s-au alaturat PSD si PNL, legati ombilical de fosta Securitate.Se fabrica stiri fara dovezi (vezi afacerile nepotului presedintelui sau casele fiicelor acestuia),se plimba tonomate gen Mugur Ciuvica, Sorin Rosca Stanescu, Bogdan Chireac, Alecu Racoviceanu de la Realitatea TV la Antena 3 si inapoi.Bineinteles ca a fost angrenata echipa de sunet si lumini de la Sinteza Zilei, Gadea, Stan, Ciutacu si Badea.Disperarea este uriasa, sistemul mafiot este ranit si consecintele dezvaluirilor ar fi incomensurabile pentru acestia.Ganditi cu mintea voastra si nu va lasati manipulati!!!
  • +1 (1 vot)    
   Antimafia (Joi, 2 aprilie 2009, 12:11)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   Eu zic sa fii increzator.
   Adevarurile spuse de Basescu au tintit în inima sistemului mafiot iar reactia mafiei este cu atat mai vadit ridicola, cu cat e mai mizerabila. Din acest punct de vedere, niciun om onest nu va putea fi dirijat nici sa voteze contra lui Basescu, nici sa stea acasa în ziua votului. Campania de calomnii va stabiliza nucleele asa-zis dure de votanti si, în acelasi timp, fata de nehotarati, cu cat acuzatiile anti-Basescu vor fi si mai mirobolante, cu atat credibilitatea acuzatorilor va scadea. Fii sigur ca sunt deja facute sondaje de opinie. De ce crezi ca nu apar ? Daca ar fi favorabile Mafiei, s-ar auzi si vedea ragete de satisfactie la televizor ! E evident ca nici nu se aduce cumva vorba de ele. Eu sunt sigur ca Mafia e cu atat mai innebunita cu cat Basescu creste in sondaje. Mica armata cu multe nick-uri e inutila.
 • -2 (2 voturi)    
  ... (Joi, 2 aprilie 2009, 10:08)

  festinalente [utilizator]

  Este vorba de doi corupti... diferenta este ca Basescu este corupt la un nivel mult mai mare, in afara tarii si are si probleme psiho foarte mari. Din partea mea le doresc celor care sunt acum la putere sa se certe atat de tare incat sa arunce fiecare cu dosarele unul in altul. Cat despre Base... a vrut sa transforme serviciile secrete intr-o salata de legume pe care sa o manance. Acum Base este lovit de Serviciile secrete si se pare ca ne-a vandut gogosi mai multe decat toti ceilalti. Un singur om stia sa il puna la punct pe Base. Iliescu. Pentru asta nota zece... orice ar zice habarnamistii.
 • +2 (2 voturi)    
  Abureli (Joi, 2 aprilie 2009, 10:59)

  georgio [utilizator]

  Deci un retard de la Jurnalul National face o stire ca vezi doamne "Basescu" obsesia lor vrea capul lui nastase. Ambasada Austriei face REVISTA PRESEI in care apara citat si editorialul slugii mogulului. Alta sluga de mogul retraduce din germana editorialul colegului de trust si o da pe post de informare a serviciilor austriece. Uite asa se inventeaza o stire , autocitand propriile tale aberatii dintr-o revista a presei.
 • -1 (1 vot)    
  basescu-ipocrit in cel mai bun caz (Joi, 2 aprilie 2009, 11:55)

  anonim [anonim]

  Cand ai atatea explicatii de dat vis a vis de faptele tale de coruptie mi se pare o dovada de ipocrizie, ca sa nu zic de neam prost sa faci pe justitiarul. Cand ai o familie implicata in atatea scandaluri.....
  Basescu va pierde alegerile, oricine va fi mai bun decat el, rolul unui presedinte e cu totul altul.
  Toti cei care acuza mogulii si slugile lor, uita ca de fapt latra sa-l apere pe mogulul lor. Ridicol, penibil, patetic, slugi.
  Basescu, tara s-a saturat de geniul tau, du-te si navigheaza cat mai departe de tara asta. Am votat cu Basescu sa nu iasa Nastase, la toamna voi vota impotriva lui Basescu.
 • +2 (2 voturi)    
  BREAK NEWS (Joi, 2 aprilie 2009, 12:26)

  John [anonim]

  Am aflat pe surse ca Nicolae Vacaroiu, actualul presedinte al Curtii de Conturi, a declarat ca Traian Basescu l-ar fi fortat sa semneze nota de fundamentare privind oportunitatea vanzarii flotei comerciale a Romaniei. In incaperea in care N. Vacaroiu se afla singur, Basescu ar fi intrat impreuna cu fratele sau, Mircea, si cu 3 brute marinari, unul din ei tinand in maini un topor. Vizibil afectat si timorat, Nicolae Vacaroiu a semnat nota de fundamentare iar de atunci, zilnic la orele 15:30, primeste un mesaj de amenintare. A indraznit de-abia acum sa spuna toate acestea pentru ca doar aici, la Curtea de Conturi, se simte cu adevarat in siguranta, cladirea fiind veche si foarte intortocheata iar servirea fiind deosebita.
 • +1 (3 voturi)    
  Basescu si Nastase ! (Joi, 2 aprilie 2009, 12:36)

  martin [anonim]

  Acesti 2 oameni politici au probleme, despre care normal ca se scrie si in materialele interne ale ambasadelor, acum s-a aruncat conspectul Austriei. maine vor fi poate alte ambasade.
  Diferenta foarte esentiala este ca Nastase lupta de 4 ani cu ghiarele si cu dintii sa nu-si prezinte cauzele, poate nefondate, in justitie, ba chiar participa cu elan la atacurile de la Antena 3 si mai nou si de la Realitatea, in care e bombardat continuu Basescu,copii lui Basescu, mai nou fratele lui Basescu si fiul acestuia. Ieri le-am recomandat sa atace si pe Maria Basescu,din punctul de vedere al calului ei, dar probabil ca e rezerva lor strategica.
  Am auzit azi noapte la bec,ca Basescu are un var ,emigrat in Australia si mare criminal pe acolo si recomand sa ancheteze incoruptibilul Ciuvica.
  Vorbind serios ,cred ca uriasa campanie de denigrare impotriva lui Basescu si ai lui, va avea rezultate contrarii, victimizandu-l si mai mult, desigur la oamenii de buna credinta si nu la clonele profund interesate !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by