Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, la Iasi, ca guvernul condus de Emil Boc nu este stapan pe situatie, si nici credibil, adaugand ca "in locul sau guverneaza FMI si Traian Basescu", transmite Mediafax. El a adaugat ca exista o criza de management a guvernarii si ca, din acest motiv, actualul Executiv a avut in doar trei luni mai multe miscari revendicative decat au avut liberalii in ultimii doi ani de mandat.

"La acest guvern toate lucrurile sunt mai mici decat in mod normal. Ar trebui un nou buget, nu unul pentru 200 de zile. Spun asta pentru ca doar pentru 200 de zile ajung banii pentru administratia locala sau pentru protectia sociala. Romanii o vor duce mai prost, iar salariile si pensiile vor scadea in termeni reali. Acest guvern nu e stapan pe situatie, si nu e nici credibil. In locul sau, guverneaza FMI si Traian Basescu", a declarat vicepresedintele PNL intr-o conferinta de presa.

Vosganian a mai spus ca asistam la falimentul politicii bugetare a actualului cabinet si ca guvernul aplica doar ceea ce spune FMI. "FMI n-a participat la alegerile de anul trecut. Cei de la PDL si PSD trebuiau sa spuna inca din campanie ca, de fapt, in locul lor, romanii vor vota FMI", a mai spus liberalul.