Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a declarat ca i s-a propus sa candideze la alegerile prezidentiale de anul acesta, insa nu este tentat. "Mi s-a tot sugerat, mi s-a propus, mi s-au facut oferte de sprijin pentru o eventuala candidatura, dar, sincer sa fiu, eu, personal, nu vreau. Nu e problema de bataie, eu ma bat si cu Basescu si cu mama si cu fiica lui Basescu, nu asta e problema. Dar pur si simplu nu vreau", a spus Mazare joi, dupa sedinta Consiliului Local Municipal.

Propunerile ar fi venit din mai multe directii: "Este vorba de persoane din PSD local si central, dar si de altii, dar si de oameni de afaceri si de detinatori de media. Probabil ca au facut ei niste sondaje si a iesit ca sunt posibilul candidat cu eventuale sanse de castig si atunci oamenii si-au facut niste calcule". Desigur, primarul urbei constantene nu a facut nici o nominalizare.

Alte declaratii ale social-democratului Radu Mazare:

  • Nu stiu care ar fi cel mai bun candidat din partea PSD pentru prezidentiale. Nu am facut inca o analiza exhaustiva asupra acestui subiect.
  • Despre presedintele nou-ales al PNL, Crin Antonescu - M-as bucura din tot sufletul sa il bata pe Basescu, pentru ca mi se pare un om mult mai echilibrat decat Basescu, iar un sef de stat trebuie sa fie un om echilibrat. Totusi, eu cred ca trebuie sa fie si un om care sa fi demonstrat ceva, sa fi construit ceva si pentru el, si pentru societate. Ori, daca Antonescu sta intr-un apartament cu doua camere...
  • In cazul in care sefii de la centru ii vor cere sa candideze - Pai raspunsul este acelasi pe care l-am dat. Ce, eu am sefi?