PDL este interesat de ideea organizarii alegerilor prezidentiale in luna iunie, odata cu cele pentru PE, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, la Realitatea Fm, potrivit NewsIn.

"Eu cred ca e foarte interesanta ideea asta pentru ca ar finaliza o intreaga agitatie care se suprapune peste o perioada foarte grea. Adica, daca noi o sa fim preocupati foarte mult si din ce in ce mai intens de campania electorala pana in vara, pentru europarlamentare, si imediat dupa ce terminam europarlamentarele o sa fim preocupati pana in iarna de campania prezidentiala, daca tragem linie constatam ca noi, sau multi, nu ne vom ocupa atat de mult de criza, cat de campaniile electorale", a afirmat Radu Berceanu, citat de NewsIn.

"Acuma, daca discutam de propriile analize, probabil ca cei trei candidati cunoscuti, potentiali, domnul Traian Basescu, domnul Geoana si cu domnul Crin Antonescu or sa socoteasca, impreuna cu partidele lor, ce-i mai avantajos. Dar eu sper sa discute nu numai ce-i mai avantajos pentru ei si pentru partidele respective, ci ce-i mai avantajos si la modul general", a adaugat Radu Berceanu.

  • Ludovic Orban: Declaratia lui Berceanu demonstreaza ca Traian Basescu se simte amenintat de Crin Antonescu

"Declaratia lui Radu Berceanu demonstreaza faptul ca Traian Basescu se simte amenintat de Crin Antonescu", a fost reactia prim-vicepresedintelui PNL, Ludovic Orban, citat de NewsIn.

"Tovarasul Basescu s-a speriat de Crin Antonescu si-si da seama ca, pe masura ce trece timpul, sansele lui Basescu de a se realege scad si sansele lui Crin Antonescu cresc", a comentat Ludovic Orban.

"Nu cred ca este o decizie, dar in mod cert Berceanu nu a facut aceasta declaratie la intamplare, ci probabil a vrut sa testeze reactiile opiniei publice fata de o astfel de mutare politica. Oricand se vor organiza alegerile prezidentiale, tot Crin Antonescu va fi presedintele Romaniei", a incheiat Orban.