Viceprimarul Mircea Raicu (PD-L) a declarat pentru Realitatea FM ca actualul primar al capitalei Sorin Oprescu nu se implica in activitatea primariei, care este blocata. Contactat de HotNews.ro, Raicu sustine ca marile proiecte de investitii si infrastructura sunt inghetate. “Problema este ca domnul Oprescu nu colaboreaza cu directorii din Primarie. Din cate stiu eu, el vine la munca pe la amiaza”, a mai declarat Raicu. Primarul Sorin Oprescu nu a dorit sa comenteze afirmatiile viceprimarului pe motiv ca ele au un caracter personal.

“Bucurestiul are nevoie de un primar general pentru ca, in acest moment, Primaria Capitalei nu are primar-general. Eu constat ca exista un blocaj care se datoreaza primarului. Primarul general trebuie sa fie angrenat in permanenta in activitatea institutiei, ceea ce domnul Oprescu nu face. Exista multe proiecte care treneaza, din acest motiv eu trag un semnal de alarma”, a declarat pentru HotNews.ro viceprimarul Mircea Raicu.

Viceprimarul sustine ca primarul Sorin Oprescu isi incepe ziua de munca la amiaza. “Din cate stiu eu, el vine la munca pe la amiaza. Eu vin in general la opt si jumatate dimineata si stau pana cand e nevoie. Nici asta nu ar fi o problema pentru ca nu e o munca normata. Problema este ca domnul Oprescu nu colaboreaza cu directorii din institutie. Din ce stiu eu s-a intalnit cu ei doar o data si atunci le-a spus sa nu ofere informatii presei si viceprimarului. Un primar trebuie sa lucreze cu directorii la proiecte de dezvoltare a orasului”, a mai adaugat viceprimarul PDL.

Raicu sustine ca primarul general nu a reusit pana acum sa delege atributiile viceprimarilor. El a mai atras atentia si asupra faptului ca Primaria are o mare problema in legatura cu bugetul pentru investitii. “Lucrurile stau astfel: veniturile la buget sunt cam aceleasi ca si anul trecut insa avem cheltuieli in plus. Sa punem la scoteala numai faptul ca au intrat in grija Primariei 18 spitale a caror finantare nu a fost prevazuta.

Pe langa asta, marea problema este faptul ca, pe langa venituri, Primaria nu are nici un plan de a atrage finantari. Si asta este exclusiv treaba Primarului. El este ordonator principal de credite si are datoria sa atraga finantari si sa propuna proiecte de dezvoltare a Capitalei”, a mai mentionat Raicu.

Primarul Sorin Oprescu nu a dorit sa comenteze afirmatiile facute de catre viceprimarul Raicu. Consilierii sai au mentionat ca primarul nu are de ce sa comenteze declaratiile viceprimarului PDL deoarece au un caracter personal. In cadrul emisiunii Sinteza Zilei din 2 martie primarul Sorin Oprescu a declarat ca toate proiectele propuse de catre el sunt blocate de catre consilierii generali ai Capitalei.