Senatoarea PNL Minerva Boitan ar putea participa, in perioada 5-11 aprilie, la o misiune pe tema drepturilor si sanatatii reproducerii, in Burkina Faso, care isi propune, in principal, sa evalueze "strategiile si masurile puse in practica in Burkina Faso in scopul combaterii saraciei", relateaza Mediafax.

Presedintele subcomisiei pentru populatie si dezvoltare, Tudor Udristoiu, a solicitat Biroului Permanent al Senatului, prin intermediul unui memorandum intern, ca Minerva Boitan, membru al subcomisiei, sa participe la o vizita de studiu in Burkina Faso.

Senatoarea ar urma sa asiste la "Misiunea parlamentara privind drepturile si sanatatea reproducerii", organizata de Forumul parlamentar European pentru Populatie si Dezvoltare, in perioada 5-11 aprilie.

Potrivit memorandumului, misiunea isi propune "sa evalueze strategiile si masurile puse in practica in Burkina Faso in scopul combaterii saraciei, al solutionarii problemelor legate de populatie si al promovarii accesului la drepturile si sanatatea sexuale si ale reproducerii, precum si rezultatele concrete obtinute in acest sens".

Subcomisia senatoriala solicita conducerii Senatului suportarea, din bugetul Senatului, a urmatoarelor cheltuieli: asigurari medicale de sanatate aferente perioadei de deplasare, contravaloarea unui vaccin impotriva febrei galbene, in valoare de 180 de lei si un avans cu justificare ulterioara, recalcularea cheltuielilor privind deplasarea urmand a se face in baza documentelor justificative.

Organizatorii suporta cheltuielile aferente participarii la actiune, respectiv: transportul international, cazarea, mesele incluse in programul vizitei si diurna. Deplasarea pentru care se solicita aprobarea Biroului Permanent a primit avizul favorabil al comisiei de politica externa, potrivit documentului semnat de presedintele comisiei, Titus Corlatean, atasat la memorandumul intern.

Participantii la eveniment ar urma sa mai viziteze, pe langa orasul Ouagadougou, maternitatea rurala din localitatea Boursouma, dar si sa asiste la o reprezentatie teatrala urmata de o cina cu femeile membre ale organizatiei non-guvernamentale Asmade.