Democrat-liberalul Sever Voinescu nu a fost ales secretar al Camerei Deputatilor. Propunerea a fost supusa la vot de doua ori, insa nu a intrunit numarul suficient de voturi pentru a fi adoptata. Surse HotNews.ro au declarat ca deputati PD-L au votat impotriva lui Voinescu, nemultumiti ca nu au fost consultati asupra propunerii.

In primul tur, numai 146 deputati au votat in favoarea lui Voinescu insa, pentru ca propunerea sa fie adoptata, el avea nevoie de voturile majoritatii deputatilor, respectiv 168. Situatia s-a schimbat in cel de-al doilea tur, cand in favoarea democrat-liberalului au votat doar 114 deputati, in timp ce 154 au votat impotriva.

Potrivit Regulamentului, in cel de-al doilea tur, propunerea supusa votului putea fi adoptata cu majoritatea simpla a deputatilor prezenti.

Surse HotNews.ro au declarat ca alti doi democrat-liberali, William Brinza si Marius Roghin aspira la postul de secretar general al Camerei. Luni, membrii grupului parlamentar au fost informati ca Sever Voinescu este propunerea Biroului Permanent al Partidului pentru functia vacanta. Nemultumiti ca nu au fost consultati, deputatii PD-L au votat impotriva lui Voinescu.