Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat, luni seara, suspendarea dezbaterii motiunii PNL pe Educatie pana cand va veni un punct de vedere al Comisiei de regulament referitor la situatia creata prin diferentele dintre textul motiunii depus la presedintele Camerei si cel lecturat in plen, transmite NewsIn. Prezentarea motiunii simple depusa de PNL a fost oprita, dupa ce parlamentarii PSD si PDL au acuzat modificarea textului.

"In urma consultarilor dintre liderii de grup, cu totii am constatat o diferenta semnificativa intre textul prezentat in plen si textul propus spre dezbatere presedintelui Camerei Deputatilor, conform procedurilor parlamentare. Luand in considerare parerile liderilor de grup, voi trimite stenograma sedintei Comisiei de regulament pentru un punct de vedere in aceasta chestiune", a spus Roberta Anastase, dupa sfarsitul pauzei de consultari.

Comisia de Regulament are la dispozitie un termen de zece zile pentru a formula un punct de vedere.

Motiunea simpla "Educatia sub cenzura Ecaterinei Andronescu - Istoria se repeta" era programata a fi dezbatuta de deputati luni seara, incepand cu ora 20:00, iar votul asupra sa urma sa se dea marti. Documentul solicita ministerului de resort sa renunte la diminuarea numarului orelor de sport, istorie si limbi straine pentru invatamantul preuniversitar.