Noul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, la Realitatea Tv, ca, daca rateaza prezidentialele, nu va dori sa ramana un presedinte care numeste ministrii, imparte deputati si mediaza conflicte, mentionand ca Traian Basescu nu e o sperietoare, dar ca este un adversar redutabil, relateaza Mediafax.

"Traian Basescu nu este o sperietoare. Daca e ceva de care sa ne temem eu si ceilalti candidati, nu ne speriem de perspectiva infrangerii, ci de perspectiva castigului. Traian Basescu e un candidat redutabil, cu care nu ai ce sa faci mai rau decat sa pierzi. Nu se intampla nimic altceva", a sustinut Crin Antonescu.

Mai mult, liderul PNL a mentionat ca isi cere scuze daca l-a jignit pe Basescu prin declaratiile sale de vineri, cand l-a calificat pe seful statului drept "o codoasa batrana care pazeste bordelul politicii romanesti", argumentand ca presedintele Romaniei "are si talentul, si defectul de a starni".

El a subliniat ca, in cazul in care rateaza prezidentialele, nu doreste sa ramana "un presedinte care sa puna ministrii si sa imparta deputati". "Pai daca eu ratez aceasta misiune, de a reprezenta valorile PNL sau spiritul lui in competitia prezidentiala, la ce imi mai trebuie putere dupa aia? Ca sa fac ce? Sa pun deputati data viitoare cand vor fi alegeri sau eventual sa mai numesc niste ministri cand mai venim la guvernare?Nu vreau sa fiu un presedinte al partidului ca sa pun ministri si sa impart deputati si eventual ca sa arbitrez conflicte din filiale", a spus Antonescu.

Intrebat daca va candida la prezidentiale din partea PNL, Antonescu a spus ca aceasta misiune ii revine presedintelui partidului daca nu se intampla ceva neprevazut.