Liberalii au reluat, sambata, lucrarile Congresului Extraordinar, dupa ce, in prima zi, Crin Antonescu a fost ales in functia de presedinte al Partidului National Liberal. Delegatii vor alege sambata vicepresedintii formatiunii, membrii Biroului Permanent Central, ai Curtii de Onoare si Arbitraj si ai Comisiei Centrale de Cenzori.

Liberalii vor alege sambata cei 21 de membrii ai Biroului Permanent Central si cei 14 vicepresedinti.

53 de liberali sunt in cursa pentru Curtea de Onoare si Arbitraj, in timp ce alti 16 candideaza la o functie in Comisia de Cenzori.

In deschiderea lucrarilor de sambata, presedintele liberal Crin Antonescu a propus ca lista candidatilor PNL la europarlamentare sa nu mai fie prezentata, deoarece nu a fost finalizata. Propunerea sa a fost acceptata, lista urmand sa fie prezentata ulterior in cadrul unui eveniment separat.

Vineri, in prima zi a Congresului Extraordinar, Crin Antonescu a fost ales presedinte al Partidului National Liberal, potrivit numaratorii finale a voturilor. El a obtinut 873 de voturi, in timp ce contracandidatul sau, Calin Popescu Tariceanu, a fost votat de doar 546 dintre delegatii la Congresul liberalilor.

Ludovic Orban a fost ales in postul de prim-vicepresedinte al partidului.