Stadiul negocierilor cu FMI pentru contractarea, de catre Romania, a unui eventual imprumut extern, fondurile europene şi masurile anticriza au fost temele unei intalniri ce a avut loc marti, la Palatul Cotroceni, intre seful statului, primul ministru si ministrii democrat-liberali, anunta surse oficiale citate de agentia Mediafax.

Potrivit sursei citate, la intalnire au participat ministrul ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu si cel al Economiei, Adriean Videanu.

Intalnirea are loc in contextul in care reprezentantii Guvernului si cei ai Bancii Nationale discuta cu o delegatie a Fondului Monetar International conditiile de contractare a unui imprumut.

O delegatie a FMI a sosit la Bucuresti miercurea trecuta, pentru o vizita de doua saptamani, pentru a discuta conditiile unui acord care va fi parte a unui program de finantare multilaterala, sustinut de Uniunea Europeana si Banca Mondiala, precum si alte institutii financiare internationale. La discutii participa si experti ai Comisiei Europene, Bancii Mondiale si ai Bancii Centrale Europene.

Premierul Emil Boc a anuntat ca Romania insista, in negocierile cu FMI, pentru mentinerea taxei pe valoarea adaugata si a cotei unice de impozitare la nivelul actual.