Liderul social-democrat Mircea Geoana este de parere ca viitorul comisar european din partea Romaniei trebuie sa fie "un om cu greutate politica" si calificat pentru a obtine un portofoliu important si sa provina din PSD. Mircea Geoana spune ca ar putea anunta joi propunerile in acest sens, insa decizia finala va fi luata de coalitie, potrivit NewsIn.

Presedintele Senatului Mircea Geoana, s-a intalnit, marti dimineata, cu Susanne Kastner, vicepresedinte al Bundestagului, camera inferioara a Parlamentului german.

"Intentia noastra este ca in cursul vizitei pe care am s-o fac joi la Bruxelles, cu ocazia reuniunii liderilor socialisti, premergatoare Consiliului European, sa avansam cateva nume cu privire la comisarul european pe care Romania va trebui sa-l trimita dupa alegerile pentru Parlamentul European. Doamna Kastner sustine pe buna dreptate ca un comisar roman, pentru a putea sa capete un portofoliu pe masura ponderii si ambitiei tarii noastre, trebuie sa reprezinte un om cu greutate politica", a afirmat Mircea Geoana.

"Nu va ascundem ca intentia noastra este sa propunem un comisar care sa se alature grupului comisarilor socialisti din Comisia Europeana. Acest subiect va face obiectul discutiilor pe care o sa le am cu liderii socialisti la Bruxelles peste doua zile", a adaugat liderul social-democrat.

In opinia lui Mircea Geoana, un portofoliu potrivit pentru Romania ar fi unul economic sau cel pentru agricultura sau infrastructura.