Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, duminica seara, la Prima TV, ca un nou mandat de presedinte pentru Traian Basescu nu este un lucru bun pentru Romania, el spunand ca seful statului nu s-a achitat pana acum de obligatiile pe care i le impunea functia.

"Este clar ca vrea sa candideze. Vrea un nou mandat si noi consideram, si cred ca majoritatea romanilor isi dau seama, ca un nou mandat al lui Traian Basescu este un lucru care nu este bun pentru tara. Pentru ca in cinci ani, in care a avut tot timpul sa demonstreze - e primul mandat de cinci ani pentru un presedinte - din punctul meu de vedere nu s-a achitat de obligatiile de sef de stat. Si inca cinci ani. Zece ani cu Traian Basescu este mult, mult prea mult pentru aceasta tara”, a afirmat Geoana, citat de Mediafax.

Liderul PSD a precizat, comentand afirmatiile lui Traian Basescu, potrivit caruia candidatura lui Geoana la prezidentiale reprezinta "o idee nefericita", ca a existat o intelegere "explicita", "scrisa negru pe alb", care prevedea existenta unei candidaturi din partea PSD la prezidentiale.

"Doar nu a crezut Traian Basescu ca nu va candida cineva de la PSD. Intelegerea explicita era sa candideze cineva de la PSD, e scris negru pe alb. Cum crede cineva ca ditamai partidul ca PSD nu isi propune sa castige presedintia Romaniei?”, s-a intrebat Geoana, care a recunoscut ca se afla deja in campanie electorala pentru alegerile prezidentiale.