Organizatia de femei a PD-L a criticat sambata afirmatiile liderului PSD Adrian Nastase la adresa colegei lor Roberta Anastase si, sustinand ca fostul premier nu a coborat din copac, i-au trimis acestuia in dar un colet cu banane, relateaza NewsIn.

''Ne-am gandit ca poate isi va revizui atitudinea daca ii trimitem aici un colet in care sunt cateva banane pe care sa le manance linistit din copacul din care inca nu a coborat. Pentru ca acest lucru este demonstrat de comportamentul dumnealui'', a spus Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei de femei PD-L.

Intrunite la Rasnov, democrat-liberalele au decis sa trimita o scrisoare deschisa presedintelui Parlamentului European si liderului Socialistilor Europeni in care sa denunte comportamentul lui Nastase.

Pe 12 martie, Adrian Nastase scria pe blogul sau: "Navigand pe internet, am gasit [...] un articol interesant - ',Alma - o alta specie de oameni?'' si m-am speriat ('Acum cateva sute de ani, pastorii din Asia Centrala i-au denumit Alma. In dialectele locale termenul se traduce prin ‘om salbatic’. Daca s-ar reusi, intr-un final, capturarea unui (unei n.b.) Alma, oamenii de stiinta s-ar putea confrunta cu nimeni altul decat faimosul Om din Neanderthal".

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat joi ca este uimita de nivelul la care a ajuns Adrian Nastase si de faptul ca a jignit o femeie, referindu-se la declaratia acestuia, potrivit careia Anastase si-a schimbat locul in Biroul Permanent pentru ca el ar intimida-o intelectual.

Deputatii din Conducerea Camerei au pierdut, miercuri, 11 februarie, 40 de minute cu discutarea modului de asezare pe scaunele din sala de sedinte, dupa ce presedintele Roberta Anastase a refuzat sa mai stea langa deputatul PSD Adrian Nastase, pe motiv ca "isi exercita puterea prin formalisme".

La randul sau, intrebat daca apreciaza ca a intimdat-o pe Roberta Anastase, deputatul PSD Adrian Nastase a raspuns: "S-ar putea s-o intimidez, poate doar din punct de vedere intelectual". Nastase a mai spus in alta interventie despre presedintele Camerei ca "Frumusetea e trecatoare, dar prostia, nu".

Potrivit unor membri ai Biroului Permanent, presedintele Camerei si-a schimbat locul in ultimele doua sedinte ale Biroului Permanent, nemultumita de comentariile ironice si permanente ale lui Adrian Nastase.