Romania nu are nevoie de un imprumut de la FMI, insa guvernantii vor sa gaseasca un scut care sa ii ,,fereasca politic” de scaderea credibilitatii in fata electoratului, a afirmat fostul premier, Calin Popescu Tariceanu.

,,Din punct de vedere al bugetului trebuie sa recunoastem ca nu este nevoie de un imprumut de la FMI. Sunt depasiti de situatie, sunt fricosi, li se pare pare ca actuala criza nu are solutii si atunci vor sa gaseasca un scut, care sa ii fereasca si politic, in cazul in care va fi necesara abordarea unor masuri nepopulare. Noi am avut curajul sa spunem ca nu putem majora salariile profesorilor, nu pentru ca nu vrem, ci pentru ca economia nu suporta. Domnul Boc nu are curajul sa spuna aceste lucruri, el vrea sa gaseasca un tap ispasitor, sa spuna ca facem aceste lucruri pentru ca ne-a cerut FMI-ul. Eu cred ca ar fi o chestie de barbatie”, a afirmat liderul liberal, citat de NewsIn.

Fostul prim-ministru mai spune ca, in cazul in care ar mai fi fost seful Guvernului, ar fi apelat la institutiile europene, pentru ca Romania este membra a Uniunii Europene. "Si eu as fi spus foarte clar ca nu are ce sa caute aici FMI, pentru ca suntem membri ai Uniunii Europene. Daca avem nevoie de ajutor, am fi putut discuta aceste lucruri cu institutiile europene. FMI este recunoscut pentru asistenta acordata tarilor din lumea a treia", a incheiat liderul liberal.