Fostul lider al PIN Cozmin Gusa va fi consilier al presedintelui PSD Mircea Geoana pentru zona Transilvania, au declarat pentru Mediafax surse social-democrate. Contactat de Mediafax, Cozmin Gusa nici nu a confirmat nici nu a negat aceasta informatie, multumindu-se sa faca trimitere la declaratia facuta in cursul zilei la Academia Romana, declaratie potrivit careia in 2009 va face toate eforturile pentru alegerea unui nou sef al statului.

Gusa a declarat, miercuri, in cadrul unei dezbateri organizate de Academia Romana, ca in anul 2009 va face toate eforturile pentru alegerea unui nou sef de stat, care sa nu deteste competenta si profesionistii.

"Reforma politica si profesionalizarea politicului sunt imposibile azi. Putem sa facem insa niste pasi (...) primul pas cu care eu o sa incep este sa fac toate eforturile in 2009 pentru ca sa avem un nou presedinte care sa nu deteste competenta, care sa nu deteste profesionistii si care sa inteleaga ca probabil de sub cupola Academiei ar trebui sa plece marile idei si marile proiecte si, de ce nu, poate chiar viitorul presedinte al Romaniei sa plece tot din acest loc", a aratat Gusa.

Mircea Geoana este posibil candidat al PSD la Presedintie, anuntul oficial urmand sa fie facut la Congresul partidului, care ar putea avea loc in luna aprilie.

Cozmin Gusa a anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie, ca se retrage din politica. El a intrat in viata publica in urma cu aproape opt ani, trecand prin trei partide, dintre care primul a fost PSD.