Crin Antonescu este o persoana fara responsabilitati in partid, care a refuzat functii ministeriale si nu stie sa conduca, iar Dinu Patriciu este un simplu membru PNL, dar foarte cunoscut" este caracterizarea facuta de liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, colegilor sai de partid. In ceea ce il priveste pe Traian Basescu, fostul prim-ministru spune despre el, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax si cotidianului Gandul, ca este "un presedinte debusolat, incapabil sa scoata economia romaneasca din criza".

Intrebat de ce isi doreste un nou mandat de lider al PNL si care sunt atuurile sale in fata lui Crin Antonescu, fostul premier a raspuns: "PNL are nevoie de un lider care sa poata sa il invinga pe Traian Basescu. Si din aceasta perspectiva dovada stau cei patru ani in care ne-am situat pe pozitii institutionale diferite, din care, atunci cand a fost nevoie, am colaborat cu Traian Basescu pentru interesele Romaniei, dar am avut si curajul sa-i spun raspicat in fata ca face prostii atunci cand sustinea de exemplu majorarea salariilor la profesori si lucrurile se vad acuma, cine a avut dreptate si cine a avut actiunea responsabila, i-am spus ca greseste atunci cand a pledat pentru anularea taxei auto, care ar fi compromis industria auto romaneasca si astazi sa vedem iarasi ca am dreptate si probabil ca nu doarme foarte linistit cand afla ca Dacia se vinde mai bine in Germania decat in Romania".

  • Tariceanu: Patriciu nu si-ar fi permis sa-mi ceara sa nu candidez

Intrebat daca zvonurile cum ca Dinu Patriciu i-ar fi cerut sa nu mai candideze pentru un nou mandat la sefia PNL sunt adevarate, Tariceanu a afirmat: "N-am ascuns niciodata ca am o veche relatie de prietenie cu Dinu Patriciu si n-am sa ascund nici acum. In acelasi timp, cred ca Dinu Patriciu, in calitatea lui de membru al Partidului National Liberal, are dreptul la propria-i optiune. Nu cred insa ca cineva isi poate permite intr-un partid sa-i ceara cuiva sa nu candideze."

  • Tariceanu: Basescu se da infrant in fata greutatilor cu care se confrunta Romania

In ceea ce il priveste pe Traian Basescu si discursul rostit luni de acesta in Parlament, liderul liberal spune ca "Am vazut un presedinte care este total debusolat si incapabil sa ofere solutii pentru a scoate economia romaneasca din criza. Pentru ca el, de fapt, constatam ca si-a asumat, dincolo de rolul de presedinte si rolul de prim-ministru si rolul de conducator al coalitiei care guverneaza astazi Romania."

"M-as fi asteptat ieri de la Traian Basescu sa vina cu solutii in Parlament. Ce-am vazut? Am vazut un presedinte care a tinut un discurs, pe cel mai bun specific al lui, denigrand economia romaneasca si economia in ansamblu. Dar acest lucru este o dovada de slabiciune. Este o dovada ca Traian Basescu se da practic infrant in fata greutatilor cu care Romania se confrunta. N-a venit cu o singura solutie", a continuat Tariceanu.

  • Fostul premier spune ca il poate invinge pe Basescu la prezidentiale

"In momentul in care Traian Basescu a fortat, as spune, realizarea acestei coalitii contra naturii, PDL-PSD, am stiut ca va trebui sa ma angajez intr-o lupta, inclusiv in competitia prezidentiala. Intr-o lupta, in primul rand ca lider al opozitiei, cu responsabilitatea care decurge de aici, pentru ca suntem singurul partid de opozitie, iar astazi, dupa ce-am vazut modul de abordare a problemelor economice din partea lui Traian Basescu, stiu un lucru clar – ca voi putea sa-l inving pe Traian Basescu in aceasta lupta."

"Traian Basescu nu va putea sa refuze o dezbatere profunda pe teme economice, acolo unde eu am demonstrat ca am solutii si stiu sa conduc economia romaneasca si, din pacate, el demonstreaza ca nu are", a adaugat fostul prim-ministru.