Reprezentantii coalitiei PDL-PSD s-au intalnit sambata dimineata, dupa un weekend in care liderii din PSD au trimis sageti catre partenerii de guvernare, anunta televiziunile de stiri. Prezent la sedinta coalitiei, ministrul de Interne, Dan Nica, a afirmat ca tema intalnirii a fost descentralizarea in administratie.

Presedintele Consiliului National al partidului, Adrian Nastase, declara, in urma cu doua zile, la Scoala de primavara a tineretului social-democrat, ca PSD ar putea fi "aruncat din trenul guvernarii", daca nu se "trezeste rapid" si nu cere un parteneriat egal cu PDL.

"Nu trebuie sa fim tapul ispasitor al lui Basescu, iar PSD trebuie sa gaseasca cel mai bun candidat la Presedintie, pentru ca Traian Basescu sa plece de la Cotroceni", declara Adrian Nastase in urma cu doua zile.

In plus, liderul social-democrat, citat de NewsIn, este de parere ca PSD ar avea mai multe sanse sa castige alegerile prezidentiale in cazul in care ar iesi de la guvernare.

In tensiunile care par sa mocneasca in interiorul coalitiei s-a amestecat si vicepresedintele liberal Ludovic Orban, care a afirmat ca "Traian Basescu va scoate PSD de la guvernare, dar deocamdata nici el nu stie cand se va intampla acest lucru".