Constantin Iancu, fostul director al Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare si fost membru PDL, a fost trimis in judecata, miercuri, de procurorii DIICOT de la Serviciul teritorial Craiova. Constantin Iancu este acuzat de lipsire de libertate, amenintare si constituire de grup infractional.

“Dosarul a fost trimis la Tribunalul Dolj. Sunt mai multe persoane care au fost trimise in judecata, printre care si Constantin Iancu”, a declarat Ioan Mirea, procurorul-sef al DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, citat de Mediafax.

Pe 21 februarie, Constantin Iancu, directorul Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare, si-a anuntat demisia din functia pe care a ocupat-o doar cateva zile, dupa ce Evenimentul Zilei a relatat ca acesta este invinuit de procurori pentru rapire. Iancu denunta atunci, printr-o scrisoare deschisa, "atacuri de presa concertate".

Evenimentul Zilei a scris ca Iancu este cercetat pentru ca "ar fi ordonat, in 2006, rapirea unui om de afaceri si a sotiei acestuia, pentru a-l determina sa-i cedeze actiunile unei companii". Potrivit publicatiei, demnitarul ar fi actionat alaturi de alti cinci complici, interlopi din Craiova.

In urma acestui scandal, izbucnit la cateva zile de la numirea sa in fruntea Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare, Constantin Iancu a demisionat atat de la conducerea acesteia, cat si din Partidul Democrat Liberal.