Scandal la Comisia juridica din Senat. Senatorii PSD au incercat, marti, un nou artificiu pentru a amana o decizie in cazul dosarului lui Serban Mihailescu. Presedintele Comisiei juridice, social-democratul Toni Grebla, a propus ca Senatul sa solicite DNA-ului sa aduca date suplimentare in dosarul lui Mihailescu. In schimb, pedelistul Iulian Urban a sarit ca ars cand a descoperit in documentele comisiei o adresa DNA care informa Senatul ca procurorii nu au date noi in dosarul respectiv. "Inselaciunea" PSD a fost descoperita iar votul pe dosarul lui Serban Mihailescu s-a amanat.

"Am plecat de la premisa ca nu exista o adresa de raspuns de la Parchet. Spre surprinderea noastra, ma refer la senatorii PDL, am aflat ca de fapt adresa de raspuns de la Parchetul de pe langa ICCJ a sosit la comisia juridica din 9 decembrie 2008. (...) Noi am aflat de existenta acestei adrese numai astazi, la sfarsitul sedintei, dupa vot. A fost chemata secretara comisiei care ne-a spus ca aceasta adresa a fost introdusa la o mapa secreta, care a fost tinuta la un fiset din dispozitia presedintelui comisiei juridice, dl. Toni Grebla", a declarat Iulian Urban.

Pedelistii au cerut reluarea votului in comisia juridica. "Nu pot sa spun ca a fost fraudat votul, ceea ce pot sa va spun e ca era normal si procedural ca orice adresa care intra la comisia juridica sa fie pusa la dispozitia cel putin membrilor biroului comisiei. Noi n-am stiut de existenta acestei adrese. Fara sa acuz pe nimeni, aceasta adresa trebuia distribuita tuturor membrilor comisiei inaintea dezbaterilor...Noi consideram ca votul e viciat", a explicat Urban.

In schimb, Toni Grebla (PSD) a negat acuzatiile si a precizat ca nu a cerut secretizarea documentului pentru ca nu stia ce contine.

La presiunile democrat-liberalilor, comisia juridica a decis continuarea analizei actelor trimise de Parchetul General in dosarul lui Serban Mihailescu. Senatorii juristi au decis sa-l audieze pe Mihailescu saptamana viitoare, marti 10 martie.

Dosarul lui Serban Mihailescu a fost trimis la Senat in aceasta vara in vederea obtinerii avizului pentru inceperea urmaririi penale. Procurorii sustin ca, in octombrie 2001, aprilie si mai 2002, fostul ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului a primit de la consilierul sau personal, Fanel Pavalache, arme de vanatoare pe care le-a detinut in intervalul aprilie-octombrie 2002, desi nu avea permis de port-arma.

Dosarul a ajuns deja in instanta, insa dupa aproape doi ani de judecata s-a intors la DNA, judecatorii declarand nule probele din cauza unor presupuse vicii de procedura. Ca sa refaca insa actele de urmarire penala, procurorii DNA au nevoie de avizul Parlamentului.