Premierul Emil Boc si-a angajat soferul de la Partidul Democrat Liberal, Marius Buzea, in postul de consilier personal in cadrul Cancelariei, la Cabinetul primului-ministru, decizia de incadrare fiind semnata in urma cu aproximativ o luna, anunta Mediafax.

Anterior numirii lui Emil Boc in functia de premier, Buzea era salariat al PD-L, in atributiile sale de serviciu figurand si conducerea autovehiculului presedintelui partidului.

In declaratia de avere, Marius Buzea precizeaza ca a lucrat in ultimul an la Partidul Democrat, de unde a incasat un venit anual de 9.750 lei.

Premierul Emil Boc a decis recent ca numarul de posturi al Cancelariei sa fie diminuat de la 304 la 167 locuri, in contextul reducerii cheltuielilor de personal.

Seful Cancelariei premierului a inceput, marti, discutiile cu reprezentantii angajatilor privind procedura de reorganizare a institutiei, proces care va impune concedierea unora dintre salariati si detasarea altor persoane pe posturi vacante din institutii publice.

Buzea nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii acestei stiri.

Reactie Emil Boc: Consilierul personal este licentiat in Ingineria Produselor Alimentare si se ocupa cu pregatirea administrativa a evenimentelor

Intr-un comunicat al executivului se arata: "In legatura cu afirmatiile aparute in presa cu privire la domnul Marius Buzea si la domnul Pal Peter, consilier personal, respectiv secretar personal al primului-ministru, Biroul de Presa al Guvernului este abilitat sa faca urmatoarele precizari:

„Consilierii personali, secretarii personali si curierii personali fac parte din aparatul de lucru al Cabinetului Primului-ministru.

Domnul Marius Buzea, licentiat in Ingineria Produselor Alimentare, are statutul de consilier personal, iar domnul Peter Pal, student la facultatea de Stiinte politice si administrative din cadrul UBB Cluj-Napoca, are statutul de secretar personal al primului-ministru.

Cei doi au ca atributii de serviciu pregatirea, din punct de vedere administrativ, a evenimentelor la care participa primul-ministru, organizarea, din punct de vedere administrativ, a deplasarilor si a programului in teritoriu al premierului, precum si componenta administrativa si logistica a pregatirii, pentru primul-ministru, a sedintelor de Guvern.

Mentionam ca atat domnul Marius Buzea, cat si domnul Peter Pal au relatii directe de munca cu primul – ministru de peste cinci ani.

Avand in vedere ca domnii Buzea si Peter sunt incadrati la cabinetul demnitarului, respectiv la cabinetul primului-ministru, acestia au contract de munca pe perioada mandatului premierului.”