Procesul lui Adrian Nastase privind fondurile pentru campania din 2004 a fost amanat pentru data de 24 martie. Sosit la instanta Curtii Supreme, el a acuzat din nou ca dosarul "Trofeul calitatii in constructii" este o ticalosie semnata de Traian Basescu si Daniel Morar. Totodata, Nastase a precizat ca sunt citati nu mai putin de 972 de martori, care ar intinde procesul pe circa noua-zece ani.

In dosarul "Trofeul calitatii in constructii", fostul premier este acuzat de spalare de bani si primire de foloase necuvenite. Joi, la Curtea Suprema, Adrian Nastase a facut la randul sau mai multe acuzatii la adresa presedintelui tarii si a sefului DNA, Daniel Morar. Iata cateva declaratii:

  • Ne vom intalni in urmatorii noua-zece ani numai la acest proces, una dintre ticalosiile semnate de Traian Basescu si Daniel Morar. Cei care au facut acest dosar au mentionat 972 de martori. Ca sa facem o comparatie, la Nurnberg au fost citati 270 de martori, ca sa va dati seama de marsavia acestui proces, care va dura astfel circa noua-zece ani.
  • Este o incercare de eludare a Parlamentului, justitia lucreaza dupa scenariul DNA, DNA eludeaza legea.
  • Totusi, dar din dar se face raiul, asa ca m-am gandit sa incepem sa vorbim despre alte subiecte, care sunt interesante si va pot fi utile. Va prezint un material trimis de catre cel care a fost inaintea lui Morar la DNA, dl. Amariei, in care sunt formulate acuzatii grave impotriva presedintelui Basescu.
  • Dl Amariei a avut crampe la mana cand a fost sa semneze acest document, o sesizare catre instanta privind o frauda a presedintelui Basescu contra statului roman in valoare de 300 de milioane.
  • Dl Morar, probabil avand si el crampe la mana, nici el nu a mai trimis acest material in instanta. Aceste acuzatii au fost spalate, in loc ca dl Morar sa semneze ca Basescu sa nu se mai ascunda in spatele imunitatii prezidentiale.
  • Asadar, de cate ori ne vom intalni (cu presa, n.red.), voi aduce diverse materiale pentru a discuta pe larg despre aceasta hartuire politica, cu sens evident in campania electorala.
  • E foarte simplu, sunt niste minciuni ordinare, chestiuni care vor primi raspunsul la timpul lor.
  • In acest dosar sunt acuzat in calitate de presedinte de partid, nu de prim-ministru.
  • Traiti prost dupa patru ani de guvernare sub presedintia lui Traian Basescu.