Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat miercuri ca modificarea Regulamentului, astfel incat avizul pentru urmarirea penala a ministrilor sa se voteze cu majoritatea celor prezenti, este un "deranj" si ca, mai bine, cei interesati dadeau o lege doar pentru el.

"In loc sa faca tot acest deranj in ceea ce priveste legislatia, poate ca era mult mai simplu sa dea o lege clara, certa, pentru o singura persoana si nu mai aparea tot acest deranj legislativ. (...) Eu cred ca cel mai simplu lucru pe care putea sa-l faca PD si domnul presedinte Basescu era sa se dea o lege, o ordonanta de urgenta ca sa nu dureze prea mult, in care sa se spuna Adrian Nastase este vinovat si el trebuie sa fie condamnat. Trebuie sa fie pedepsit pentru ca a fost un prim-ministru foarte bun si pentru ca eu nu-l consider simpatic", a spus deputatul, potrivit NewsIn.

El a spus ca modificarea regulamentului Camerei implica anumite „probleme”. „In momentul in care introduci un astfel de principiu, care e de discutat daca e corect sau nu, trebuie sa observi ca in regulament exista prevederi diferite in ceea ce priveste alegerea presedintelui Camerei si asta inseamna ca presedintele Camerei a fost ales pe o prevedere neconstitutionala. Inseamna ca judecatorii Curtii Constitutionale au fost alesi si ei printr-o hotarare in baza unei legi care are si o prevedere neconstitutionala pentru ca acolo este vorba de jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor, nu?”, a mai aratat Nastase, care a adaugat ca sunt cel putin zece exemple in regulamentele Camerei, al Senatului si al sedintelor comune care prevad ca deciziile se iau cu o alta majoritate decat jumatate plus unu din numarul celor prezenti. „Asta inseamna sa lucrezi cu tesla!”, a conchis Adrian Nastase.

Comisia de Regulament a pus de acord, miercuri, prevederile articolului 76 din Constitutie si decizia CCR cu cele ale Regulamentului Camerei Deputatilor, astfel ca trimiterea in instanta a ministrilor parlamentari sa se voteze cu majoritate simpla.