Premierul Emil Boc a declarat presei ca nu ar fi avut nicio "contributie" in angajarea nepoatei sale, Mihaela Eugenia Boc, la Cancelaria Primului ministru. "Este vorba de o ruda de gradul V, colaterala, angajata la cabinetul secretarului de stat Stefania Ferencz. Legea permite secretarului de stat sa aiba un cabinet, iar acolo secretarul de stat este cel care isi alege colaboratorii. Nu este consiliera mea, nu este consilier personal sau de stat", a afirmat Emil Boc, citat de Mediafax.

In plin proces de restructurare a Cancelariei Primului ministru, Mihaela Eugenia Boc, fost angajat al Primariei din Cluj-Napoca si nepoata lui Emil Boc, a fost angajata la Guvern.

Mihaela Eugenia Boc a fost angajata si la Primaria din Cluj-Napoca, unde avea functia de inspector de specialitate si pregatea conferintele de presa, potrivit unor reprezentanti ai Primariei, citati de NewsIn.

Informatia a aparut marti, la cateva ore dupa ce seful Cancelariei, Catalin Baba, a anuntat concedieri colective in cadrul institutiei pe care o conduce, primii disponibilizati urmand a fi cei care cumuleaza pensia cu salariul. Baba a precizat ca persoanele care se afla in concediu de maternitate sau medical vor fi ultimii pe lista disponibilizarilor.

Potrivit declaratiei de avere a Mihaelei Boc, postata de pagina de internet a Guvernului si datata 17 februarie, nepoata premierului are un autoturism Peugeot 207, cumparat in 2006. Declaratia sa de interese mentioneaza doar statutul de membru al PD-L.

  • Precizarea Guvernului: Mihaela Boc este ruda de gradul V cu premierul

"Doamna Mihaela Boc este angajata la Cabinetul secretarului de stat Stefania Ferencz, din Cancelaria Primului-ministru. Mihaela Boc nu este consilier personal al Primului-ministru, asa cum gresit a aparut in mass-media, orice numire a consilierilor personali, respectiv a consilierilor de stat ai primului-ministru fiind publicata in Monitorul Oficial", a precizat marti Guvernul.

In plus, au mai precizat reprezentantii Executivului, "Mihaela Boc este ruda de gradul V, in linie colaterala, a sefului Executivului".

Potrivit agentiei Mediafax, Emil Boc este var primar cu tatal Mihaelei Boc.