Premierul Emil Boc a angajat-o la Guvern pe nepoata sa, Mihaela Eugenia Boc, fost angajat al Primariei din Cluj-Napoca, anunta NewsIn.

Mihaela Eugenia Boc a fost angajata si la Primaria din Cluj-Napoca, unde avea functia de inspector de specialitate si pregatea conferintele de presa, potrivit unor reprezentanti ai primariei.

Potrivit declaratiei de avere a Mihaelei Boc, postata de pagina de internet a Guvernului si datata 17 februarie, nepoata premierului are un autoturism Peugeot 207, cumparat in 2006. Declaratia sa de interese mentioneaza doar statutul de membru al PD-L.

Informatia apare la cateva ore dupa ce seful Cancelariei, Catalin Baba, a anuntat concedieri colective in cadrul institutiei pe care o conduce, primii disponibilizati urmand a fi cei care cumuleaza pensia cu salariul.

Baba a precizat ca persoanele care se afla in concediu de maternitate sau medical vor fi ultimii pe lista disponibilizarilor.

Guvernul precizeaza: Mihaela Boc este ruda de gradul V cu premierul

Reactia Guvernului? "Doamna Mihaela Boc este angajata la Cabinetul secretarului de stat Stefania Ferencz, din Cancelaria Primului-ministru. Mihaela Boc nu este consilier personal al Primului-ministru, asa cum gresit a aparut in mass-media, orice numire a consilierilor personali, respectiv a consilierilor de stat ai primului-ministru fiind publicata in Monitorul Oficial".

In plus, precizeaza guvernul, "Mihaela Boc este ruda de gradul V, in linie colaterala, a sefului executivului".