Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a anuntat luni, la finalul sedintei coalitiei, ca a dispus Corpului de Control al ministerului sa faca o ancheta la nivelul Clubului Dinamo si ca toate persoanele care au fost implicate in scandalul de sambata de la mall-ul Plaza din Capitala vor fi demise. Nica a transmis si un mesaj clanurilor de interlopi: "Nu sunteti in siguranta".

"Toate persoanele care au implicare, in sensul incalcarii ordinului intern de functionare a Ministerului de Administratie si Interne, in cazul de la Mall, vor fi demise ca urmare a raportului pe care il voi primi de la Corpul de control" a declarat Nica, potrivit NewsIn.

Ministrul a adaugat ca Eugen Preda, implicat in scandalul de la Mall Plaza, a fost demis din MAI si ca nu a functionat niciodata ca politist. Nica a adaugat ca a dispus initierea unei anchete a Corpului de Control la nivelul Clubului Dinamo, atat in Capitala cat si in Brasov, pentru a se stabili imprejurarile in care Preda a beneficiat de anumite facilitati, desi era cunoscut faptul ca nu are un comportament ireprosabil.

Potrivit lui Nica, sunt pregatite si o serie de modificari ale legislatiei in privinta ordinii publice care vizeaza redarea unor atributii Politiei Romane, care au fost luate "poate cu intentie, in ultimii ani", dar si masuri de protectie a politistului. Ministrul a apreciat ca Politia si-a facut datoria in cazul de la Mall, insa ca importante sunt actiunile de prevenire a acestor situatii, in aces sens dand deja dispozitii cu caracter intern, confidentiale.