Premierul Emil Boc a declarat, joi, ca isi mentine decizia de a se prezenta la procesul deschis de fostul prim-ministru Tariceanu in cazul Sterling, precizand ca, la final, il va actiona si el in judecata pe fostul sef al Guvernului pentru "denunt calomnios" si va solicita ca daune o suma de bani. "Hotul striga hotii!", a fost mesajul lui Boc pentru Tariceanu.

"Stiti cum este cu datul asta in judecata? Hotul striga hotii! De-abia astept acest proces, vreau sa vad cum va justifica Tariceanu in fata romanilor schimbarea unui contract de explorare si partajare a productiei dupa niste cote foarte precise intr-un raport petrolier si de concesiune fara licitatie. Sa vina sa spuna Tariceanu de ce a facut acest lucru si sa arate romanilor ca a facut un act patriotic si ca romanii au castigat in urma unui acest gest, sa spuna si cu cat a adus mai multi bani la bugetul de stat schimband un contract de partajare a productiei in redeventa petroliera in limite intre 3 si 13%. Sa vina in fata romanilor sa ne spuna acest lucru daca are curaj", a declarat Boc, la Antena 3, citat de Mediafax.

El a precizat ca, la finalul preocesului, va formula si el in instanta o plangere impotriva lui Tariceanu. "Dupa ce se va finaliza procesul, evident ca voi face un denunt calomnios si ii voi solicita o suma de bani pe care o voi da unor institutii de protectie sociala", a spus Boc.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri seara, intr-o conferinta de presa, ca este dispus sa renunte la actiunea in instanta impotriva lui Emil Boc daca actualul premier isi retrage afirmatiile "calomnioase si mincinoase" privind contractul Sterling, dupa ce anterior a anuntat ca i-a actionat in judecata pe premier si pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmatiile lansate in acest caz, cerand daune in valoare de 100.000 de lei fiecaruia.

In replica, Emil Boc a declarat, miercuri, ca abia asteapta sa castige procesul deschis de fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu pentru acuzatiile privind cazul Sterling si ca va dona banii castigati unei unitati de asistenta sociala.