Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, si-a anuntat marti candidatura pentru functia de presedinte al PNL. Conform purtatorului de cuvant al PNL, Bogdan Olteanu, Crin Antonescu si Ludovic Orban si-au depus candidaturile pentru sefia PNL la sedinta Delegatiei Permanente. Surse din interiorul PNL au declarat pentru Hotnews.ro ca tandemul Antonescu - Orban ar putea fi posibil cu sustinerea filialelor PNL din tara.

Proiectul de statut al partidului care exclude functia de vicepresedinte executiv va fi trimis catre fililalele PNL din tara care au dreptul sa propuna amendamente. Mai exact, daca majoritatea liderilor locali solicita introducerea functiei de presedinte executiv, conducerea PNL este nevoita sa o introduca in noul statut. Sursele Hotnews.ro sustin ca cei doi au sustinerea a 60% a organizatilor PNL.

Conform surselor din interiorul PNL, Crin Antonescu si-a depus candidatura la sefia partidului bazandu-se pe sustinerea liderilor de filiale. "In acest moment, Antonescu are 64% sustinere din partea liderilor oragnizatilor din tara. Printre acestea se numara Botosani, Calarasi, Suceava" au declarat sursele Hotnews.ro.

Totodata, si Ludovic Orban si-a reconfirmat din nou intentia de a candida impotriva lui Tariceanu.

"Mi-am reconfirmat intentia de a candida la presedintia PNL cu obiectivul clar de a castiga viitoarele alegeri parlamentare si ca in acest an electoral sa scapam Romania de ultima relicva a regimului comunisto-securist, respectiv Traian Basescu. Nu este vorba de avantaje si dezavantaje, in partid este vorba despre o competitie in care fiecare va veni cu o oferta politica. In ce ma priveste, v-am spus, am venit cu cateva obiective: castigarea alegerilor, readucerea PNL la guvernare pe pozitia de principal partid de guvernamant, si in mod evident realizarea a tot ceea ce este posibil pentru a scapa Romania de Basescu", a declarat Orban.

De altfel, vicepresedintele Bogdan Olteanu, apropiat al lui Tariceanu, a organizat o conferinta de presa ad-hoc in care a anuntat ca Antonescu si Orban si-au depus candidatura la sefia PNL.

In ceea ce priveste tandemul Crin Antonescu - Ludovic Orban pentru conducerea PNL, lucrurile nu sunt batute in cuie. Modificarile propuse pentru noul statut al PNL nu includ functia de presedinte executiv, insa ultimul cuvant il au tot liderii de filiale. Mai exact, apropiatii lui Tariceanu au elaborat un nou statut in care au respins propunerea de infiintare a functiei de presedinte executiv asa cum doreau dizidentii care vor sa-l inlocuiasca pe actualul presedinte. Totusi proiectul de statut a fost distribuit organizatiilor judetene ale PNL care pot solicita introducerea functiei. Sursele Hotnews.ro sustin ca formula Crin Antonescu presedinte PNL si Ludovic Orban presedinte executiv este inca posibila daca mai mult de jumatate din filiale vor aduce modificari la statut.