Liderul filialei PSD Botosani, Constantin Contac, a fost suspendat luni din functie. Potrivit surselor HotNews.ro, locul acestuia a fost preluat de Gheorghe Nichita, primarul Iasului, care va asigura interimatul pana la Congresul PSD. Conform unor surse din partid, pretextul invocat in Biroul Permanent al PSD pentru suspendarea lui Contac ar fi fost neintelegerile cu primarul Gheorghe Nichita. Pe de alta parte, aceleasi surse sustin ca motivul real al inlaturarii lui Contac este prietenia sa cu dizidentul Miron Mitrea.

Presedintele filialei Botosani, Constantin Contac, a fost suspendat luni din functie de catre membrii Biroul Permanent. In locul acestuia, filiala va fi coordonata de catre Gheorghe Nichita.

Conform surselor HotNews.ro, Mircea Geoana ar fi propus suspendarea lui Contac sub pretextul ca acesta l-ar fi atacat dur in presa locala pe colegul de partid Gheorghe Nichita. Aceleasi surse sustin ca Geoana ar fi folosit ca pretext neintelegerile dintre cei doi lideri PSD ca sa-l inlature pe Contac considerat apropiat a lui Miron Mitrea.

Totodata, conform surselor HotNews.ro, vizati pentru inlocuire sunt si lideri Ion Vasile de la Buzau, Marian Saniuta de la Prahova, Ion Stan de la Dambovita si Gavrila Marza de la Suceava

Pe 19 ianuarie, Comitetul Executiv National al PSD a desemnat coordonatori interimari la sapte filiale ale partidului, dintre care cinci erau cotate ca fiind fidele lui Miron Mitrea.

Astfel, la filiala Mehedinti, unde sef este finul lui Mitrea, Eugen Nicolicea, a fost numit coordonator interimar Ion Toma. La Ilfov, de unde a demisionat Gabriel Oprea, a fost numit coordonator Marian Vanghelie, la Tulcea a fost numit coordonator Nicusor Constantinescu, la Maramures Radu Moldovan, la Bihor Tiberiu Marc.

Numirea celor sapte coordonatori reprezinta un semnal ca liderii acestor filiale vor fi schimbati din functie, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din PSD.

Contac: S-a vorbit ca domnu' Geoana vrea sa-si puna oamenii lui

Constantin Contac sustine, intr-o declaratie pentru HotNews.ro, ca Mircea Geoana s-ar fi decis in urma cu cateva luni sa schimbe conducerea unor filiale din Moldova si Ardeal:

"Nu am fost informat de aceasta decizie, nu mi-a spus nimeni. Eu nu stiu ce are domnu' Nichita cu mine. Acuma, daca nu-ti plac ochii cuiva asta inseamna sa-l demiti? Am avut mici neintelegeri cu domnu' Nichita cu niste autocare in campania electorala, ca trebuia sa le plateasca dar asta a fost tot.

Eu nu stiu ce s-a intamplat la Biroul Permanent si pe ce baza s-a luat decizia. Dar sa stiti ca la o intalnire acum cateva luni cu niste colegi de partid s-a vorbit ca domnu' Geoana vrea sa schimbe conducerile de la filialele din tara si sa-si puna oamenii lui. S-a vorbit de Moldova si de Ardeal la acea discutie.

Eu nu stiu ce sa mai zic. Daca inlocuieste asa un om, ca nu ti-au placut ochii lui, nu mi se pare normal. Avem un statut, niste reguli, nu e asa simplu pana la urma. E adevarat ca m-am intalnit cu domnul Mitrea si domnul Oprisan saptamana trecuta la Parlament . Am trecut sa-i salut ca erau la o masa, dar asta nu inseamna ca discutam cine stie ce. Suntem colegi intre noi si e normal sa ne salutam si sa intreb de sanatate."