Toate cele 163 de sectii de votare din municipiul Cluj-Napoca pentru alegerea primarului au fost deschise, duminica, la ora 7.00, fara probleme, iar unul dintre candidati si-a exprimat deja optiunea electorala la ora deschiderii urnelor, potrivit Mediafax.

"Toate sectiile de vot din municipiu au fost deschise conform programului", a declarat presedintele Biroului Electoral Municipal Cluj-Napoca, Emil Beleanu.

La ora 7.00 a votat si primul candidat, cel al PSD - Teodor Pop Puscas. El a declarat ca a vrut sa "deschida sectia de vot". Candidatul a fost insotit de consilierii locali si judeteni ai PSD Cluj, precum si de presedintele filialei judetene, deputatul Vasile Soporan.

Alegerile au loc intre orele 7.00-21.00, la urne fiind asteptati, in 163 de sectii de votare, peste 272.000 de cetateni cu drept de vot, acestora adaugandu-li-se 7.431 de studenti care au la dispozitie sectii speciale de vot.

In cazul in care va avea loc al doilea tur de scrutin pentru alegerea succesorului lui Emil Boc, acesta se va desfasura in 22 februarie, la o saptamana dupa primul tur.

La Cluj-Napoca in cursa electorala pentru alegerile partiale s-au inscris noua candidati, reprezentand opt formatiuni politice si un independent.

Alegeri partiale pentru autoritatile publice locale in alte cinci judete ale tarii

Duminica se desfasoara alegeri si in orasul Faget, din judetul Timis, municipiul Orastie si comuna Soimus, din judetul Hunedoara, comuna Carpinet, din judetul Bihor, comunele Colonesti si Ganeasa, din judetul Olt, comunele Horea si Rosia de Secas, din judetul Alba.

Aproximativ o mie de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) asigura paza sectiilor de votare, a birourilor electorale de circumscriptie si a transportului buletinelor de vot.

Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, aproximativ 500 de politisti, 450 de jandarmi si 50 de pompieri vor asigura buna desfasurare a alegerilor. Din cele 212 sectii de votare organizate pentru alegerile de duminica, Politia Romana asigura paza si masurile de ordine la 113, cu 463 de politisti, celelalte find asigurate cu efective de jandarmi.

Pe durata alegerilor, pentru asigurarea pazei locurilor unde sunt organizate sectii de votare vor fi angrenati 135 de politisti, care vor colabora cu jandarmi si politisti comunitari. Pentru asigurarea ordinii si linistii publice vor actiona 193 de politisti, care vor colabora cu jandarmi si politisti comunitari.

Conducerea Politiei Romane a stabilit si un efectiv de "rezerva" de 135 politisti, care vor fi in permanenta pregatiti pentru a actiona, daca va fi nevoie.