Rectificare: La intilnirea de miercuri dimineata dintre deputatii minoritatilor nationale si presedintele Traian Basescu nu s-a luat in discutie votul dat in Parlament pentru neinceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase, asa cum declarasera anterior surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Intilnirea a avut loc la initiativa grupului minoritatilor nationale, care au facut o cerere oficiala la Administratia Prezidentiala, dupa cum a precizat pentru HotNews.ro deputatul Varujan Pambuccian.

Intilnirea dintre reprezentantii in Parlament ai minoritatilor nationale si presedintele Basescu a avut loc miercuri, la ora 11.00

UPDATE:

Grupul parlamentar al minoritatilor altele decat cea maghiara s-au intalnit, miercuri, cu presedintele Traian Basescu. Sursele Hotnews.ro sustin ca acestia s-au plans sefului statului, ca nu exista un dialoga intre ei si cele doua partide aflate la guvernare PD-L si PSD. Aceleasi surse sustin ca, in cadrul intalnirii de la Cotroceni, s-a discutat aluziv despre votul dat de minoritati in cazul dosarelor lui Adrian Nastase. Surse de la Cotroceni sustin insa ca subiect n-a fost abordat deloc.

La inceputul saptamanii, grupul minoritatilor a trasmis sefului statului o scrisoare prin care solicita o intrevedere la Cotroceni. Conform surselor Hotnews.ro, reprezentantii minoritatilor sunt nemultumiti ca au primit un buget mai mic cu 15% fata de anul 2008.

In urma scrisorii trimise de catre reprezenantii minoritatilor, presedintele Traian Basescu i-a invitat pe acestia la Cotroceni. In cadrul discutiilor deputatii s-au plans ca "nu au un dialog cu PD-L si PSD pe problemele de buget".

Sursele Hotnews.ro sustin ca seful statului le-ar fi transmis voalat ca, din cauza votului in favoarea lui Nastase dat in Comisia Juridica de un reprezentant al minoritatilor, care a inclinat decisiv balanta in favoarea fostului premier, s-ar fi creat aceasta situatie. Sursele Hotnews.ro, participante la discutii sustin ca seful statului nu ar fi pronuntat cuvantul "dosare" sau "Nastase", dar le-a sugerat in termeni aluzivi ca "semnalele politice pe care grupul minoritatilor le-au transmis" ar putea sa stea la baza acestei lipse de dialog.

In replica, deputatii minoritatilor au comunicat sefului statutului ca au fost mici neintelegeri, nu semnale politice ci mai degraba "o inabilitate politica".

In cadrul intalnirii, Traian Basescu le-a promis minoritatilor ca va cheama cele doua partide aflate la guvernare si va discuta si cu premierul si cu ministrul de Finante desemnat de PD-L pentru a crea o colaboarea mai buna intre minoritati si Coalitie.

Liderul grupului minoritatilor a declarat pentru Hotnews.ro ca intilnirea a avut loc la initiativa deputatilor, care au facut o cerere oficiala la Administratia Prezidentiala. Varujan Pambuccian a negat existenta unor discutii pe tema votului dat de reprezentantul grupului minoritatilor la comisia juridica in dosarele lui Adrian Nastase.

Sursele Hotnews.ro sustin ca reducerea bugetului cu 15% este o consecinta a votului in comisia juridica. "Ne-au taiat din buget chiar dupa votul lui Grosaru in comisia juridica. Bugetul era intreg iar dupa vot s-a scazut 15%. Ma indoiesc ca ar fi fost coincidenta" au delcarat pentru Hotnews.ro surse parlamentare.

In acest context reprezenantii minoritatilor au solicitat intrevederea de la Cotroceni cu seful statului.