Dan Nica a fost validat, miercuri, de Parlament si apoi investit de presedintele Traian Basescu in functia de ministru de Interne. Membrii celor doua camere ale Parlamentului s-au reunit, miercuri, in sedinta comuna, pentru a da votul de validare pentru Dan Nica. Acesta a depus apoi, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura.

"Obiectivul meu este sa strang hotii de pe strada" a declarat Dan Nica dupa validare.

In plus, Dan Nica a afirmat ca "Bugetul ministerului este arhisuficient", dupa ce predecesorul sau, Liviu Dragnea, si-a motivat demisia din fruntea Ministerului de Interne dand vina pe fondurile insuficiente alocate de la buget.

Dan Nica este vicepresedinte PSD si ocupa si postul de vicepremier in Guvernul Boc.

Dan Nica a fost propus de PSD sa il inlocuiasca la sefia Ministerului de Interne pe Liviu Dragnea, care a condus institutia doar doua saptamani. El il inlocuise la sefia ministerului pe Gabriel Oprea, care rezistase si el la MAI doar aproximativ trei saptamani.

Dupa ce a demisonat de la conducerea Ministerului de Interne, Liviu Dragnea a anuntat ca ramane presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si presedinte al Uniunii Consiliilor Judetene.

Sedinta de miercuri a Parlamentului a fost una tensionata si a fost intrerupta pentru mai putin de o jumatate de ora, la cererea grupului parlamentar al PSD.

Marul discordiei l-a reprezentat anuntul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, ca fostul social-democrat Gabriel Oprea este propunerea PD-L pentru Comisia de control a activitatii SRI din Parlament. Imediat dupa acest anunt, grupul parlamentar al PSD a cerut suspendarea sedintei.

Sedinta camerelor reunite a fost reluata dupa ce PD-L a renuntat la nominalizarea lui Gabriel Oprea si l-a propus pe Ioan Balan pentru Comisia de control a activitatii SRI.