Sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului a fost reluata dupa ce PD-L a renuntat la nominalizarea fostului social-democrat Gabriel Oprea pentru Comisia de control a activitatii SRI. Sedinta fusese suspendata la cererea grupului PSD, dupa ce presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, anuntase in plen ca Gabriel Oprea este propunerea PD-L pentru aceasta comisie. Noua propunere a democrat-liberalilor este Ioan Balan.

Parlamentarul social-democrat Aura Vasile a explicat ca "Nu se putea face nominalizarea lui Gabriel Oprea pentru ca se incalca Regulamentul. Gabriel Oprea este independent si nu putea fi propus pentru o comisie parlamentara comuna. Membrii comisiilor comune sunt desemnati strict pe algoritmul politic, adica nu pot fi independenti"

In schimb, Gabriel Oprea a declarat, ca "Sunt parlamentar independent. In calitate de parlamentar, am dreptul sa fac parte dintr-o comisie parlamentara. Daca voiam sa fac parte dintr-un partid politic, imi depuneam adeziunea. Credeti-ma ca am avut multe propuneri".

Nominalizarea lui Gabriel Oprea in comisia de control a activitatii SRI, de catre grupul PD-L, i-a luat prin surprindere pe social-democrati. Deputatul PSD, Aura Vasile a solicitat in plen suspendarea sedintei pentru a se consulta cu partenerii de Coalitie.

La insistentele si protestul social-democratilor, grupul PD-L a retras propunerea si l-a inlocuit pe Gabriel Oprea cu Ioan Balan. Sedinta comuna a Parlamentului s-a reluat.

Membrii celor doua camere ale Parlamentului s-au reunit, miercuri dimineata, in sedinta comuna pentru a da votul de validare a lui Dan Ni.ca in functia de ministru de Interne.

Gabriel Oprea a fost membru PSD pana luna trecuta, cand a demisonat din partid dupa ce fusese suspendat de colegii sai.

Scandalul a izbucnit dupa ce Gabriel Oprea, ministru de Interne pana in urma cu o luna, l-a desemnat pe Virgil Ardelean sa conduca DGIPI, serviciul de informatii al Ministerului de Interne. PSD a sustinut ca Gabriel Oprea a facut numirea fara sa se consulte cu colegii de partid. Gabriel Oprea a fost suspendat din PSD, iar partidul i-a retras sprijinul politic.

Ulterior, el a demisonat atat de la conducerea Ministerului de Interne, cat si din PSD.