Emil Boc: Avem cel mai mare buget alocat infrastructurii dupa 1989

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 9 februarie 2009, 16:27 Actualitate | Politic


"Bugetul pe 2009 este realist - Aspru cu prezentul si corect cu viitorul. Am prevazut o crestere economica de 2,5% si un deficit bugetar de 2%. In 2008, pe fondul cresterii economice de peste 7%, am avut un deficit bugetar de 5,2%. Mai rau, deficitul nu a fost indreptat spre investitii, ci spre cheltuielile cu personalul. In 2008 a existat o diferenta de 7 miliarde intre veniturile prognozate si veniturile care au intrat la buget", a afirmat, luni, premierul Emil Boc, in fata Parlamentului.

Cele mai importante declaratii ale primului ministru:

 • "Orice societate si orice economie trebuie sa gaseasca un echilibru intre componenta economica si componenta sociala."
 • "Astazi vom discuta despre prima componenta - componenta producerii de prosperitate intr-un context economic extrem de dificil."
 • "Ne aflam in fata celei mai grave crize economice din ultimii 60 de ani."
 • "In 2008, pe fondul cresterii economice de peste 7%, am avut un deficit bugetar de 5,2%. Mai rau, deficitul nu a fost indreptat spre investitii, ci spre cheltuielile cu personalul."
 • "In 2008 a existat o diferenta de 7 miliarde intre veniturile prognozate si veniturile care au intrat la buget."
 • "Am prevazut o crestere economica de 2,5% si un deficit bugetar de 2%."
 • "Bugetul pe care l-am inaintat Parlamentului e realist. Aspru cu prezentul si corect cu viitorul."
 • "Romania sufera de obezitate birocratica si de risipa."
 • "Avem un buget cu foarte multe constrangeri - ma refer la diminuarea cheltuielilor bugetare abuzive."
 • "Am propus si inghetarea salariilor demnitarilor, pentru ca clasa politica sa dea dovada de responsabilitate in anul crizei."
 • "Criza nu este o realitate romaneasca, insa lovind foarte puternic in afara Romaniei, a lovit si tara noastra."
 • "Avem un buget cu cele mai mari fonduri alocate infrastructurii dupa 1989 - 20% din buget e alocat investitiilor in infrastructura."

Masurile anticriza anuntate de Emil Boc:

 • Mentinerea cotei unice la 16%.
 • Investitia publica masiva in infrastructura - alocarea a 20% din buget pentru infrastructura. " Este vorba despre infrastructura din transporturi, la cea din domeniul mediului, a sanatatii, a invatamantului, a reabilitarii termice a blocurilor de locuit si infrastructura care se refera la drumuri judetene, drumuri comunale, pietruiri, alimentari cu apa, tot ceea ce inseamna practic infrastructura in Romania. Este principala masura care sustine cresterea economica, si principala masura anticriza." - Emil Boc.
 • Neimpozitarea profitului reinvestit - incepand cu al doilea trimestru din 2009. Aceasta masura va fi facuta printr-o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal.
 • Achitarea datoriilor catre agentii economici - restantele lasate de vechiul Guvern, a facturilor si a subventiilor restante.
 • Perfectionarea mecanismului de absorbtie a fondurilor comunitare.
 • Capitalizarea CEC si Eximbank. Emil Boc - masura pentru sustinerea IMM-urilor. Numai la CEC vorbim de o capitalizare cu aproximativ 250 de milioane de euro.
 • Posibilitatea compensarii TVA-ului de recuperat cu TVA-ul de platit sau cu alte impozite datorate bugetului de stat si in lunile ulterioare lunii in care s-au depus cererile de restituire, precum si dupa expirarea termenului legal de 45 de zile. Emil Boc - o masura de eliminare a blocajelor.
 • Operationalizarea fondurilor de garantare a creditelor pentru IMM-uri si infiintarea fondurilor de contragarantare.
 • Alocarea, prin bugetul de stat, a aceluiasi volum de fonduri alocat pentru promovarea exporturilor, ca in anul 2008, precum si majorarea contributiei statului pentru finantarea acestei activitati.
 • Continuarea programului Rabla. Sunt acceptate pentru intrarea in program si masinile care acum au o vechime de 10 ani. Inainte erau acceptate numai masinile care aveau o vechime de 12 ani. Majorarea sumei acordate de la 3.000 de lei la 3.800 de lei, precum si finantarea a 60.000 de vehicule fata de 40.000 in anul 2008.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3811 vizualizari

 • +7 (9 voturi)    
  DOAR 0.19% LA CERCETARE FATA DE 0.8% CAT E LEGAL (Luni, 9 februarie 2009, 16:48)

  HansBrinker [utilizator]

  Azi a fost meeting al cercetatorilor impotriva micsorarii bugetului cercetarii la O TREIME DIN CATA A FOST ANUL TRECUT.
  Vad ca nu suflati nici o vorba pe hotnews. Altfel publicati tot felul de cancan-uri.
  Se supara la partid daca va luati de buget?
  • +1 (5 voturi)    
   Sa fim corecti (Luni, 9 februarie 2009, 17:03)

   MB [anonim] i-a raspuns lui HansBrinker

   Sunt de acord ca este o mizerie acest buget al cercetarii. Insa nu trebuie mintit. Anul trecut bugetul ANCS a fost de 1.8 miliarde, iar anul asta este de 1 miliard. Din care trebuie sa se asigure si gaura de 0.3 miliarde lasata de Anton Anton. Bugetul de 0.8% din PIB era in minciuna de buget pe 2009 care a fost facuta de Vosganian. Acela cu deficit de 8.5% conform Comisiei Europene. Cam asa stau lucrurile cu adevarat. Sper sa se rectifice acest buget minuscul si sa ajungem macar la 0.4 % din PIB.
  • +2 (2 voturi)    
   lobby parlamentar (Luni, 9 februarie 2009, 17:23)

   roxana-clara [anonim] i-a raspuns lui HansBrinker

   Acum presiunile pot fi teoretic eficiente daca se fac asupra deputatilor si senatorilor. Trimiteti senatorului si deputatului din colegiul dvs. electoral o scrisoare sau telefonatii-i pentru a propune si sprijini o alocatie bugetara pentru cercetare de cel putin 0,8 % in 2009. Alegerile au fost cica uninominale, asa ca deputatii si senatorii sunt, teoretic, mai atenti la doleantele alegatorilor.
   • -1 (3 voturi)    
    preluat din blogul lui Teodorescu-Cotidianul (Luni, 9 februarie 2009, 23:02)

    taranistu [anonim] i-a raspuns lui roxana-clara

    sa va vand un pont: pentru unii (si nu putini), acest episod nu reprezinta nici o surpriza. mirarea ar fi mai degraba ca intamplari similare ale personajului n-au razbatut mai devreme in presa. sa ma explic: in zona pd-ului clujean (ma rog, mai nou a pdl-ului) niculescu asta e cunoscut drept “niculescu-sculament”. si nu degeaba, ci pentru ca, atunci cand fosta sotie, judecatoare (apropos, micul boc le-a fost nas la casatorie), l-a prins la tarfe si l-a dat afara din casa, si stimatul “demnitar” , neavand unde sa se duca, s-a mutat, pentru vreo saptamana, cu arme si bagaje (a se citi boarfe, catrafuse si adidasi) la sediu. nu va mirati, nu e un film al lui kusturica, ci realitatea. cu acelasi prilej, la o (obisnuita la el) mica betie la locul de munca (care pe moment ii servea si drept domiciliu) actualul reprezentant in public al guvernului tarii a marturisit ca acestei escapade s-a ales si cu boala a carei denimire populara i-a fost adaugata la nume, pe post de porecla. prin urmare, nu ma mira deloc episodul in care a fost implicat. desi nu e un “duap care sa imparta pumni”, cum zicea un cititor mai jos, omul la betie devine violent. oricum, cu toata figura lui aparent nevinovata, e un marlan de felul lui, si in plus e mai tot timpul beat; personal, avand treburi la filiala cluj a partidului, pe cand omul facea pe consilierul lui boc, l-am gasit in mai multe renduri mustindu-si restul de betie si duhnind ca un cazan de tuica - asta pe la 9-10 dimineata. si nu sunt singurele “peripetii” si “realizari” ale acestui maidanez sordid cocotat in politica pe carca lui boc, un parvenit mizerabil si fara scrupule care nu aduce face decat rusine clujului. ba mai mult, cunoscand cum merg treburile in oras (cluj adica) de cand cu administratia boc, va spun ca (si tineti minte vorbele mele) daca jandarmeria locala (al carei sef regional si sefii pdl cluj nu sunt deloc necunoscuti unii altora, si nici ne-prieteni - ca sa nu zic mai mult) a ajuns sa-i amendeze pe sculament&prieten
  • 0 (0 voturi)    
   OK (Luni, 9 februarie 2009, 17:41)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui HansBrinker

   Nu vrea sa fac consideratiuni despre cercetare sau despre cea romaneasca in particular, insa intreb, doar intreb, care a fost suma atrasa de cercetarea romaneasca din fonduri private anul trecut? O suma, doar.

   De ce ma refer la fonduri private? Pentru ca ele pot da o masura mai buna a eficientei cercetarii romanesti.
   • 0 (0 voturi)    
    fonduri private (Luni, 9 februarie 2009, 18:25)

    HansBrinker [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

    Nu stiu exact cati bani sunt din fonduri private, dar sunt pentru ca la multe proiecte esti obligat sa ai firme private in consortiu, altfel nu castigi.
    Dar aici nu e vorba de eficienta cercetarii ci de A FI sau A NU FI. Sunt proiecte in derulare carora guvernantii vor sa le taie 68% din finantare. Adica eu iti pun termopane tie in trei ani. Semnam contract (dupa ce ai ales prin competitie- atentie!), iar anul asta imi spui ca imi dai numai 32% din bani, dar vrei toate termopanele. Este exact ce vrea guvernul cu noul buget pentru cercetare.
    Nu e vorba ca cei care nu au rezultate sa nu mai aiba finantare, ci sa le fie taiat bugetul tuturor indiferent de performante.
    Nu mai vorbesc ca ne-am angajat la UE sa marim bugetul cercetarii la 1% din PIB pana in 2010 (initial era 2007). Adica in viitor il marim, dar acum il reducem la o treime.
    Cum credeti ca poate rezista orice domeniu din orice tara daca ii tai o treime din buget?
   • +1 (1 vot)    
    investitii private (Marţi, 10 februarie 2009, 0:22)

    Sfantu ILie [anonim] i-a raspuns lui CezarN

    As vrea sa adaug la ce a spus Brinker ca cercetarea a fost mult timp neglijata complet in Romania. E absurd sa ceri constant luna de pe cer de la un domeniu, in timp ce ii aloci sume derizorii. De ce in SUA de ex. se atrag fonduri private si se face cercetare de varf? Pentru ca au 5% din buget dedicat cercetarii. Retineti, 5%, adica 140 billion USD! Referitor la aplicatii economice, sunt domenii unde nu sunt asa multe, dar impactul asupra oamenilor e mare. Spre exemplu impactul schimbarilor climatice asupra biodiversitatii. In perioade de criza se poate spune, de ce sa ma intereseze biodiversitatea? Dar astfel de domenii pot deveni urgente foarte usor mai ales in contextul schimbarilor climatice. Si atunci se va pune intrebarea: cine cerceteaza asta in Romania? Nimeni, pentru ca nu crea nimic economic va fi raspunsul. Vreau sa mai adaug ca sunt tanar, lucrez in cercetare, si am avut ocazia ca in aceasta perioada sa ies afara si sa studiez. Consider ca putem recupera in mai toate domeniile cercetarii diferenta fata de statele vestice daca suntem finantati. Nu e o gluma, romanii sunt acum in mai toate domeniile in laboratoare de top, si daca ar fi fonduri serioase in Romania si un program de atragere in tara s-ar putea face cercetare de varf in tara. Nu e exagerare sau optimism tineresc, e o realitate. Eu in o luna petrecuta afara am invatat atatea metode noi dar in acest context pur si simplu nu am ce face in tara. Mai mult, semnalul dat de guvern este: plecati! Toti cei care aveti cap plecati, nu aveti ce cauta aici! Instabilitatea in finantare echivaleaza cu moartea cercetarii. De ce sa imi bat capul sa aplic metode moderne in cercetare cand pot trai muult mai linistit pe un post de profesor in un oras mic? Slariile sunt cam la fel, stresul e mai mic ca profesor, am salariu care vine lunar, vacanta de 3 luni... Statul roman nu ma motiveaza deloc sa fac cercetare, ba chiar din contra, ma convinge sa nu o fac.
 • -6 (18 voturi)    
  pregatirile pentru un nou jaf de 4 ani (Luni, 9 februarie 2009, 16:52)

  bog [anonim]

  Sa vezi ce tunuri trag astia acuma la adapostul crizei.
  Deja se aude ca anul asta nu or sa faca nici un metru de autostrada din cauza crizei.
  HA, HA Ha.
  O teapa numita Boc!
  • +4 (10 voturi)    
   Cititor in stele (Luni, 9 februarie 2009, 17:41)

   Pepi [utilizator] i-a raspuns lui bog

   Esti cumva Nostradamus sau mama Omida? Pana acum ce a facut Boc la Cluj nu se cheama jaf. Dar poate tu stii mai multe...
   • -2 (2 voturi)    
    preluat de blogul lui Teodorescu-Cotidianul (Luni, 9 februarie 2009, 23:22)

    taranistu [anonim] i-a raspuns lui Pepi

    faptele au fost in realitate mult mai grave decat au fost ele consemnate oficial de jandarmerie. chiar poate sa creada cineva (traitor in romania) ca vreo autoritate de la nivel de cluj (care ar fi ea, si cat ar fi de nou in functie omul) nu-l cunoaste/recunoaste pe cel care de mai bine de 8 ani a fost conisderat ca fiind mana dreapta a lui boc, impanzind presa locala cu figura lui? mai mult, cum sunt aproape sigur ca omul era un obisnuit al localului (genul asta de crasma e taman pe gustul lui) iar cei de la agentia de paza stiau de fapt bine cine e, mi-e groaza sa ma gandesc la cat de groasa si nasoala a fost situatia pentru cei cu care a intrat in conflict sculament, de bodyguarzii n-au mai avut incotro si s-a ajuns sa fie chemata jandarmeria si omul sa fie amendat. as paria o suma frumusica pe varianta ca sculament s-o fi luat de o tipa aflata acolo cu sotul si prietenul (si la cat de josnic e, sunt sigur ca n-ar fi prima data), si de acolo a inceput intreg scandalul.
   • 0 (0 voturi)    
    nu jaf total, doar partial (Marţi, 10 februarie 2009, 22:55)

    morcoveatza [anonim] i-a raspuns lui Pepi

    trust me!
 • +2 (10 voturi)    
  Buget alocat nu inseamna nimic ! (Luni, 9 februarie 2009, 17:00)

  GOGU [anonim]

  Faptul ca s-au alocat bani pentru infrastructura, nu inseamna neaparat ca vom avea autostrazi, ci ca sunt comisioane mari de incasat.
  Lucreaza baietii...
  • +7 (9 voturi)    
   Hrrr... hrrr... (Luni, 9 februarie 2009, 17:10)

   griffonu [utilizator] i-a raspuns lui GOGU

   Da' cum ar trebui sa faca guvernul?

   Daca aloca bani pentru infrastructura, nu e bine, pentru ca de fapt - ahaaa! romanul vigilent s-a prins de smecherie - vor sa-i fure.

   Daca nu aloca bani, iar nu e bine, pentru ca infrastructura e importanta. Ne-am saturat de lipsa de autostrazi. Asadar, cum sa faca sa fie bine? STIU! Sa mareasca salariile si sa bem toti o bere. Hai noroc, tu'-le mama lor de hoti si de americani si europeni care nu ne ajuta, popor fara noroc ce suntem...
   • +1 (1 vot)    
    usurel stimabile (Marţi, 10 februarie 2009, 10:31)

    abramburel [anonim] i-a raspuns lui griffonu

    Ma ingrijoreaza faptul ca pe un forum unde in general am vazut oameni cu ceva discernamant, comentariile care se refera la viitoare comisioane si bani inghititi de autostrazi pe hartie sunt votate masiv negativ...

    Adica nu ne-am lamurit pana acum ca tot banii, in special pentru asfaltari, drumuri, etc. (dar si celelalte domenii) au fost folositi pentru partide prin firme de casa?
    Bun sa facem, avem nevoie de infrastructura, dar chiar sa facem nu sa dam 20% (voi realizati? 20%) ca sa-si mai ia Costelus inca 10 Veyron...
   • 0 (0 voturi)    
    Nu am zis ca alocarea e rea (Marţi, 10 februarie 2009, 12:51)

    GOGU [anonim] i-a raspuns lui griffonu

    Am zis ca alocarea in sine nu reprezinta o garantie ca autostrazile chiar vor fi facute.
    Eu nu am politicieni favoriti, privesc cu suspiciune orice declaratie sforaitoare si dupa 20 de ani de hotie imi e greu sa cred ca de data asta banii vor fi alocati responsabil.
    Sa dea Dumnezeu..
    Vom vedea in urmatorii 3-4 ani ce branza vor face cei declarati curati ca lacrima si bine intentionati.
    Hai sa lasam rezultatele sa vorbeasca, please.

    Nu beau alcool si de 15 ani nu lucrez ldeloc a stat, pentru a astepta mariri din cer.
    Sunt dintre cei care muncesc de dimineata pana seara, platesc impozite ,stau la stop si si rup masinile in gropi noroioase.
 • +5 (5 voturi)    
  noa (Luni, 9 februarie 2009, 17:04)

  popa [anonim]

  io acum ce-i drept prin infrastructura inteleg autostrazi... de ce nu cu fonduri europene ? ca parca asa se plangea boc, ca fostu' guvern in loc sa faca autostrada (Transilvania sau Bechtel) cu bani europeni, tot pompeaza bani de la buget...

  (toate greselile sunt intentionate)
  • +1 (1 vot)    
   Bani europeni... (Luni, 9 februarie 2009, 17:43)

   Pepi [utilizator] i-a raspuns lui popa

   Cu ei poti sa acoperi numai o parte din costuri, nu totul! Sau astepti ca UE sa vina sa faca autostrazile fara ca noi sa avem nici o contributie si la final s-o mai si injuram?
   • +1 (1 vot)    
    de acord cu tine (Luni, 9 februarie 2009, 20:27)

    popa [anonim] i-a raspuns lui Pepi

    o parte. cat inseamna partea aia, n-am idee. dar clar inseamna mai mult decat zero :D
 • +1 (1 vot)    
  bine gandit (Luni, 9 februarie 2009, 17:05)

  tepuitoru [anonim]

  Azi au inceput sa se dea banii firmelor care au lucrat pe datorie pe termen lung.Oare ce adaosuri au in lucrari de pot sa astepte aproape un an dupa bani si mai pot sa inceapa alte lucrari.Oare nu acceptau sa mai faca lucrarile de infrastructura aprobate azi daca nu primeau banii tot virati azi? Ce atata graba oare?Deocamdata sunt singurii carora li s-a dat ce s-a promis in(pentru) campania electorala.Iar sparg strada mea pe care au mai spart-o cand nu aveau nimic de reparat la ea.Asta e ,se mai repara o data.
 • 0 (0 voturi)    
  coruptie (Luni, 9 februarie 2009, 17:05)

  nero [anonim]

  asta e problema! Daca fondurile ajung unde trebuie sau sunt mancate pe parcurs de niste "responsabili"...
 • 0 (4 voturi)    
  vedeti si partea plina (Luni, 9 februarie 2009, 18:10)

  lol [anonim]

  hai ma fratilor, bucurativa! acum, ca sunt mai multi bani la infrastuctura se vor construit tot 10 km de autostrada pe an, dar va costa mai mult mai mult :D. parca ati fi toti un neam de idioti, si nu ati inteles ca declaratiile de 2 lei nu au nicio valoare. aceleasi lucruri se intampla din 89, si probabil vor continua sa se intample pana la urmatoarea dictatura.
 • -1 (5 voturi)    
  unu (Luni, 9 februarie 2009, 19:52)

  unu [anonim]

  In comparatie cu Emil Boc, totul este mai mare.
  • -1 (3 voturi)    
   unu (Marţi, 10 februarie 2009, 2:15)

   unu [anonim] i-a raspuns lui unu

   bey, de ce ma-ti votat cu - , ceam gresit?
   • 0 (0 voturi)    
    ca esti agramat? (Marţi, 10 februarie 2009, 6:59)

    Doboritorul de Bizoni [utilizator] i-a raspuns lui unu

    "m-ati" si "ce-am". "ma-ti" cu inca un i in coada ar cam fi o injuratura, dar azi te iertam.
 • +1 (3 voturi)    
  kb (Marţi, 10 februarie 2009, 8:46)

  jos iliescu [anonim]

  domnule Boc, sa va fie rusine ca sustineti un porc mizerabil la primaria Clujului. Toata lumea stie ca atributul lui Sorin Apostu este spaga si nesimtirea fara margini. va rog nu fiti ipocrit si va prefaceti ca nu stiti.
  Romaniii au incredere in d-voastra.
  Pacat mare ca va inhaitati cu indivizi mizerabili precum Sorin Apostu.
  Eu l-am cunoscut indeaproape pe sorin apostu ca si profesor universitar la USAMV Cluj. A luat spaga de peste tot, pe toata durata cat a fost profesor.
  Acest porc mizerabil dispretuieste pe oricine in jurul lui; este un individualist care nu poate sa dea nimic clujenilor.
 • +2 (2 voturi)    
  sa ne ia tot si apoi o sa le luam si noi lor tot (Marţi, 10 februarie 2009, 10:40)

  aaa [anonim]

  Sper sa ne taie Toate sporurile, nu doar cel de 75%. Sa ne ia si vechimea, si concediul de odihna, si cel medical. TOT. si apoi o sa plece toti din sitem si vor veni copiii alora din parlament sau rude ale lui Videanu sau Guta. Poate si Simona Senzual. Sa implementeze ei proiecte si sa faca ei licitatii pe OUG 34. Sa raspunda ei la contstatii de la toti idiotii, sa dea ei cu batul pe facturi de sute de mii de euro in fiecare saptamana, sa aplice ei penalizari alora care nu isi fac treaba. Si propun ca din primavara, cand nu vor mai fi sporuri si vor fi doar oameni noi in sistem, cand vin CE sau Curtea de Conturi in audit pe proiecte, sa inchirieze un club de manele sa ii duca acolo, sau la bamboo, sa le danseze in chilotei ieftini ofiterii de proiect. Ca de dat explicatii nu va fii nimeni in stare. Si uite asa vom avea doar „succesuri”. DEPLINE. Doar sunt pile ale unor oameni care se pricep sa doarma in scaunul de parlamentar, sa se plimbe in tara pe banii mei, sa se scobeasca in nas si nici barem 1% din ei au habar ce inseamna fond de preaderare sa ude aderare. Cred ca isi imagineaza ca ISPA, PHARE si SAPARD sunt niste fetite tinere si pline de silicon.
  Stimabililor, Nu este asa de simplu cum pare. Sa schimbi un ministru e usor, si treaba merge in continuare ca ii are pe aia mici de jos care muncesc, dar daca schimbi tot sistemul ii ia fiecarui om de jos barem o jumatate de an sa invete legislatia, apoi inca o jumatate sa invete proiectul si oamenii din el. si pe ministru cine il mai invata???????
  Dar in fond ce mai conteaza?????????? Ca si asa erau bani moca. „ la omul sarac nici boii nu trag”. In 2009 schimbam proverbum si sarac = prost=ala de sus care ne lasa muritori de foame. Deci boilor, asa cum sunt si eu acum, hai sa plecam in privat sa le stricam lor toate apele si sa fim asa cum ne-au invatat aia de dinainte. BUNI si platiti acceptabil ( acum de altii). Si o sa vedem peste un an cata absorbtie fac cei noi in 2009. ca aia din 2008 si 2007 nu a fost buna
  • 0 (0 voturi)    
   lasa (Marţi, 10 februarie 2009, 20:45)

   oschy [anonim] i-a raspuns lui aaa

   Lasa gargara ca sunteti cata frunza si iarba si ardeti gazul deageaba. Pacat de banii Statului ca se duc pe niste parliti ineficienti ca voi. Cat e el de Patriciu, mare oligarh mafiot, a spus si el ceva bine, trebuie o reducere de vreo 80 % pentru functionarimea birocratica ce ne mananca bugetul ca niste lacuste neindestulate.
 • 0 (0 voturi)    
  "Avem cel mai mare buget alocat infrastructurii".. (Marţi, 10 februarie 2009, 14:35)

  Catalin [anonim]

  ...."ce pacat ca nu vor reusi sa-l cheltuim"...
  Asta e citatul complet - reprezentativ pentru Romania
  • 0 (0 voturi)    
   jale (Marţi, 10 februarie 2009, 20:49)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui Catalin

   E jale la lucrul in constructii. Platim salariile degeaba si nu avem rezerve suficiente. De-abia asteptam bugetul sa ne aruncam ca niste furnici pe tot ce trebuie lucrat acum, drumuri, izolare termica, termopane. De-abia steptam sa inceapa treaba sa ne salveze de la faliment. Lucrarile de pana acum, la privati, au disparut !? N-are lumea bani !?
 • 0 (0 voturi)    
  reforma in constructii ! (Marţi, 10 februarie 2009, 18:46)

  constructor [anonim]

  Reforma in constructii
  Pentru a da de lucru si ceva strategic cj si rezolvarea astfel rapida a constructiei autostrazilor, a altor infrastructuri si constructii, s-ar putea sa se infiinteze companii judetene de constructii in subordinea presedintilor consiliilor judetene, care sa raspunda de constructia tronsoanele de autostrada care traverseaza judetul respectiv si altor lucrari in judet ca : sere, canale de irigatii, constructii de blocuri, etc.
  Aceste intreprinderi existau inainte de ‘89 organizate pe ministere : TCIND, TCH, CCH, EnergoConstructia, EnergoMontaj, ElectroMontaj, CCCF, TIAB, IAMSAT, Nuclearmontaj, etc.
  Nu trebuie sa stergem complet experienta si traditia, de buna practica, anterioare, ale tarii noastre in domeniile: proiectare-cercetare, industrie, transporturi, constructii, agricultura, etc., cind "prin noi insine" am proiectat si executat lucrari de infrastructuura de mare anvergura ca porturi, santiere navale, aeroporturi, poduri peste Dunare, cai ferate si drumuri: defileu: Dunare, Jiu, Olt, Salva-Viseu, Transfagarasan, Autostrada Buc-Pitesti,etc. Canalul Dunare-Marea Neagra, Metrou, inceput sistematizare Bucuresti, sistematizarea oraselor mari si mici,etc., baraje, ecluze, docuri uscate, lacuri de acumulare, mine la suprafata, agricultura, sport, etc., ci sa le adaptam la noile conditii. Nu mai vorbim de fabrici si echipamente!
  In privinta locuintelor, momentan, suntem rezolvati( aproape gratis fata de preturile de acum) tot dinainte de '89, dar ce vom face ca durata de viata a acestor locuinte scade si noi preponderent construim prin dezvoltatori mai mult locuinte scumpe rezidentiale?Nu cumva trebuie sa intensificam in prinul rind constructia de locuinte noi de mijloc, deoarece de izolari de blocuri vechi, cetatenii s-au apucat deja?.
 • 0 (0 voturi)    
  reforma in constructii II (Marţi, 10 februarie 2009, 18:48)

  constructor [anonim]

  in plus, fondurile trebuie date conf.tabel:
  nrc|necesar|realizat|target|%(realizat/target) desfasurat pe puncte, subpuncte, obiective,etc., nu numai filozofie ci si contabilitate, controlate: decadal, lunar, trimestrial, anual,mandat, sa..
 • 0 (0 voturi)    
  prevederi financiare (Marţi, 10 februarie 2009, 18:49)

  Duiliu [anonim]

  Nu va suparati domnule, dar cand credeti Dvs ca va ve-ti reface credibilitatea ? Eu sunt om de rand, pensionar, v-am crezut in campanie, v-am admirat si v-am sustinut. Acum stiti ce se intampla cu noi ? Banuiesc ca nu. Astfel nu v-ati mai afisa asa pe ecranele Tv-urilor. Dvs la 7 ace , noi in itari, blugi, si alte zdrente, ca sa ne fie rusine. Cine am fost si cine suntem. Multumesc. Multumesc mult.
 • 0 (0 voturi)    
  avem! (Marţi, 10 februarie 2009, 22:58)

  clujean [anonim]

  avem bugete, avem valoare, Romania e cea mai tare! bleaah! (borare)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by